Албанци се одручу Косовског држављанства

У првих шест мјесеци ове године 1 600 косовских Албанаца поднијело је захтјев за одрицање држављанства Косова, подаци су косовског Министарства унутрашњих послова. У Министарству кажу да тај број није коначан пошто нису обједињени сви подаци из земаља у којима живе лица која су затражила отпуст из косовског држављанства, као ни подаци из земаља које […]

недеља, 26 јуна, 2011 / 10:17

У првих шест мјесеци ове године 1 600 косовских Албанаца поднијело је захтјев за одрицање држављанства Косова, подаци су косовског Министарства унутрашњих послова.

У Министарству кажу да тај број није коначан пошто нису обједињени сви подаци из земаља у којима живе лица која су затражила отпуст из косовског држављанства, као ни подаци из земаља које признају двојно држављанство.

"То је податак који узнемирује и који мора пред Владу да постави питање односа према грађанима који привремено бораве у иностранству, јер се на списку налази највећи број оних који раде у земљама западне Европе", каже министар Бајрам Реџепи, одбацујући наводе да је косовска независност основни мотив захтјева за отпуст из држављанства.