Акција заштите дјеце у саобраћају

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организоваће поводом почетка нове школске године акцију "Заштитимо дјецу у саобраћају", чији је циљ превенција саобраћајних незгода и заштита дјеце у саобраћају. У оквиру акције појачане контроле учесника у саобраћају, која ће трајати цијели септембар, биће појачано и присуство полицијских патрола у близини свих школа, како би дјеци био омогућен […]

недеља, 4 септембра, 2011 / 17:03

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организоваће поводом почетка нове школске године акцију "Заштитимо дјецу у саобраћају", чији је циљ превенција саобраћајних незгода и заштита дјеце у саобраћају.

У оквиру акције појачане контроле учесника у саобраћају, која ће трајати цијели септембар, биће појачано и присуство полицијских патрола у близини свих школа, како би дјеци био омогућен безбједан прелазак улица према школама, наводи се у саопштењу МУП-а РС.

МУП РС иницираће формирање школских саобраћајних патрола, а у општинама гдје су оне већ формиране да се ставе у функцију.

Планирано је да у школама буду организована едукативна предавања о безбједном и правилном учешћу пјешака у сабраћају за ученике од првог до четвртог разреда основних школа.

МУП РС апелује на возаче да у насељеним мјестима поштују законско ограничење брзине кретања возила и да у близини школа возе што спорије, како би најмлађи суграђани безбједно стигли у школске клупе.

У саопштењу се додаје да ће сутра, првог дана школе, министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, директор Полиције РС Гојко Васић и министар просвјете и културе РС Антон Касиповић посјетити Основну школу "Свети Сава" у Бањиј Луци. Посјета је предвиђена за 12.00 часова.