Акција МУП за заштиту пјешака у саобраћају

БАЊА ЛУКА – „Пјешаци – рањива група учесника у саобраћају“ назив је образовно-превентивне акције коју ће од 14. до 20. марта, с циљем смањења броја саобраћајних незгода у којима су страдали пјешаци, проводити Ауто-мото савез Републике Српске, Министарство саобраћаја и веза и МУП РС, саопштено је из АМС РС. "С циљем смањења броја саобраћајних незгода […]

недеља, март 13, 2011 / 12:11

БАЊА ЛУКА – „Пјешаци – рањива група учесника у саобраћају“ назив је образовно-превентивне акције коју ће од 14. до 20. марта, с циљем смањења броја саобраћајних незгода у којима су страдали пјешаци, проводити Ауто-мото савез Републике Српске, Министарство саобраћаја и веза и МУП РС, саопштено је из АМС РС.

"С циљем смањења броја саобраћајних незгода на подручју РС у којима страдају пјешаци, АМС је израдио брошуру у којој су наведена правила кретања пјешака у саобраћају, као и правилан однос возача према пјешацима, а које ће путем ауто-мото друштава, у сарадњи са локалним полицијским станицама, широм Српске подијелити пјешацима и возачима", наводи се у саопштењу.

Из АМС наводе да су се на подручју РС у току 2010. године укупно догодиле 9.732 саобраћајне незгоде у којима је страдало 3 106 лица.

"Погинуло је 139 лица, а од чега 36 пјешака, односно 25,89 одсто, што је за 3,12 одсто више у односу на 2009. годину, када је у саобраћајним незгодама смртно страдало 22,77 одсто пјешака од укупног броја смртно страдалих", прецизирају из АМС РС и додају да су сви погинули пјешаци старији од 50 година.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *