Нереди и у Бахреину, осам повријеђених

Осам полицајаца повријеђено је током антирежимских протеста у Бахреину када су снаге безбједности испалиле сузавац на демонстранте, који су се окупили у близини финансијског центра Манаме, саошптило је Министарство унутрашњих послова.   "Повријеђено је осам полицајаца и сви су пребачени у болнице", саопштило је Министарство на страници Твитера, пошто је јављено да је полиција испалила […]

недеља, март 13, 2011 / 12:22

Осам полицајаца повријеђено је током антирежимских протеста у Бахреину када су снаге безбједности испалиле сузавац на демонстранте, који су се окупили у близини финансијског центра Манаме, саошптило је Министарство унутрашњих послова.

  "Повријеђено је осам полицајаца и сви су пребачени у болнице", саопштило је Министарство на страници Твитера, пошто је јављено да је полиција испалила сузавац на демостранте, у намјери да растјера око 350 окупљених.

У саопштењу се апелује на демонстранте да остану на тргу због своје властите безбједности.

Према изјавама очевидаца, ово је први пут да је полиција у Бахреину употријебила је сузавац против демонстраната у пријестоници Манами од када су антивладини протести почели прошлог мјесеца.

Исти извори наводе да је повријеђено и неколико демонстраната због удисања сузавца.

Демонстранти су најавили да ће мирно протестовати код Финансијског лучког центра и да ће направити ланац од људи како би блокирали улаз.

Франс подсјећа да су снаге безбједности избјегавале област протеста (трг Перл) од 17. фебруара када је шест демонстраната убијено и седми подлегао повредама, али су тврдокорни антирежимски активисти интензивирали протесте испред трга Перл уз окупљања испред сједишта владе и краљевске палате.

Главне опозиционе групе одустале су, на кратко, од захтјева за обарање монарха, али инсистирају на великим реформама, мада тврдолинијаши не одустају од свргавања Хамад бин Иса ал Калифе.

Протести у шиитском Бахреину у коме влада сунитска династија, избили су послије "буђење народа" у Египту и Тунису гдје су срушени дугогодишњи аутократски режими.

Полиција је уклонила шаторе које су поставили демонстранти у пословном дијелу града, недалеко од трга Бисер, на коме су протести и почели 14. фебруара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *