Ајша Гадафи: Спремни смо да сарађујемо са ђаволом

Кћерка либијског вође Моамера Гадафија, Ајша Гадафи изјавила је француском информативном каналу "Франс 2" да режим њеног оца има директне и индиректне контакте са либијским побуњеницима о ријешавању ситуације у земљи. "Они сада воде директне и индиректне преговоре. Ми покушавамо да зауставимо крвопролиће и спремни смо да сарађујемо са ђаволом да бисмо то постигли", рекла […]

петак, 1 јула, 2011 / 17:31

Кћерка либијског вође Моамера Гадафија, Ајша Гадафи изјавила је француском информативном каналу "Франс 2" да режим њеног оца има директне и индиректне контакте са либијским побуњеницима о ријешавању ситуације у земљи.

"Они сада воде директне и индиректне преговоре. Ми покушавамо да зауставимо крвопролиће и спремни смо да сарађујемо са ђаволом да бисмо то постигли", рекла је она.

Ајша Гадафи је јуче казала да је сукоб ојачао њену породицу и демантовала да постоје "подјеле" или "спорови".

Она, међутим, није хтјела директно да одговори на питање да ли ће њен отац размотрити могућност да оде с власти, већ је само рекла да је он и даље важна личност за либијске грађане.

"Где бисте волјели да буде? Овде, ово је његова земља, његова територија, његов народ. Где би могао да оде? Постоји нешто што ви никада нећете схватити, а то је да је мој отац симбол… водич", додала је она, пренео је АФП.

Побуњеници су у више наврата потврдили да имају индиректан контакт са режимом преко посредника, али портпарол Прелазног националног савета, који управља територијама под контролом побуњеника, Махмуд Шамам рекао је пре шест дана да ти преговори никада нису директни.

Побуњеници су рекли да ће размотрити могућност да дозволе Гадафију да остане у земљи, под условом да пристане да оде с власти.

Гадафијева кћерка је у интервјуу директно апеловала на мајке и супруге француских пилота који учествују у ваздушним нападима НАТО-а на мете либијског режима.

"Ја сам већ изгубила једно дете. Ваши мужеви не штите цивиле у Либији. Они убијају мој народ и нашу децу. А зашто све то раде? Да би задовољили Саркозија који верује да ће добити више гласова на изборима ако убије више Либијаца", додала је она.Оставите одговор