Испуњен дјечачки сан, Новак први на свијету

Побједом над Цонгом од 3:1 и пласманом у финале Вимблдона, Новак Ђоковић је сакупио довољно бодова за пласман на прво мјесто АТП листе. Новак је до првог мјеста дошао након велике борбе. Вратио се у првом сету, бриљирао у другом, пропустио велику предност у трећем и испустио побједу у тај брејку. Потом је повео глатко […]

петак, 1 јула, 2011 / 17:03

Побједом над Цонгом од 3:1 и пласманом у финале Вимблдона, Новак Ђоковић је сакупио довољно бодова за пласман на прво мјесто АТП листе.

Новак је до првог мјеста дошао након велике борбе. Вратио се у првом сету, бриљирао у другом, пропустио велику предност у трећем и испустио побједу у тај брејку. Потом је повео глатко у четвртом са 4:0, али Цонга није рекао све што има. Француз је узврато са два гема, онда по гем за Новака и Цонгу, и затим Ђоковић осваја побједнички поен за 6:3.

Ђоковић је после раног губитка сервиса на старту меча и потом много мука да поврати брејк, добио први сет у тај-брејку!

Цонга је одмах одузео сервис Ђоковићу и држао брејк предности до тренутка када је сервирао за сет, а наш ас у међувремену није искористио шест брејк лопти! Ипак, када је било најважније, при резултату 4:5, Србин је реализовао седму брејк лопту за 5:5.

Потом, асом који је милиметарски докачио линију у тај-брејку дошао је до 6:3 и искористио другу сет лопту за вођство у мечу у којем му побједа доноси.

Услиједио је фуриозни други сета, у којем је Новак искористио пад самопоуздања код инача лабилног Цонге. Одмах брејк за 2:0, па потом нови за 5:1 и онда лагана егзекуција на свој сервис за 6:2.

Деловало је да је крај када је Ђоковић направио брејк и повео 2:0 и 4:2, али је Цонга у осмом гему трећег сета дошао до првих брејк лопти од стартног гема првог сета, другу је искористио (4:4), после чега је драматичним поенима сет некако отишао у тај-брејк, иако је Ђоковић при резултату 5:4 сервирао за финале и изгубио гем.

А, у тај-брејку… Два пута Ђоковић је имао меч лопту, али је Цонга искористио трећу сет лопту и вратио наду у чудо.0 КОМЕНТАРА

 1. lera, 01.07.2011. 17:30:37 [9140]

  Боже има ли те игдје, кад овако нешто прочитам.
  „““ бар мало радости за сиротињу“““ Људи да ли је ово могуће.

  СВАКА ТИ ЧАСТ НОЛЕ ЂОКОВИЋУ, СРБИНЕ, НАПРЕД И НАКА ТИ ОВО МЈЕСТО НИКО НЕ ОТМЕ БАР ЈЕДНО 5 ГОДИНА.

 2. Тачно је да су спортски успјеси готово једина радост за сиротињу. Новак Ђоковић је постигао успјех захваљујући својој породици, а не подршци државе.
  Спортисти су најбољи амбасадори своје земље. Један интелектуалац из Бање Луке, иначе стручњак из области маркетинга, ми рече да овакви успјеси значајно побољшавају пролаз робе из Србије на свјетском тржишту.

  „НА ЊИХОВУ ЖАЛОСТ, СРБИН ЈЕ БРОЈ 1!“ :P:P:P

  Човјек је ово постигао трудом и знојем. Нека нам то свима буде наук, а не да се уласком у политику долази до успјеха.

  Зато ИСКРЕНЕ ЧЕСТИТКЕ УЗ ЖЕЉУ ДА ОВА ДЕЦЕНИЈА БУДЕ У ЗНАКУ НОВАКА ЂОКОВИЋА!

 3. Шта ти је живот. Присуствујеш прављењу историје, остварења снова и појединца и народа, а немаш свијест ни осјећај о томе…:D
  А давно сам се са рајом зајебавао, како би то било кад би Југославија имала Едберга или Борга!?
  Наравно да нико тада није вјеровао у ту могућност.
  Ноле царе мали. Још мало, и бирамо те за Предсједника!B-)

  „…Ми имамо свога Борга,
  То је Ноле енглезима бабарога…“