Гадафи вратио три града под контролу

ТРИПОЛИ – Снаге лојалне либијском вођи Муамеру Гадафију поново контролишу низ стратешки важних градова у земљи, укључујући Завију и Мисрату, јавила је државна телевизија. Побуњеници се не слажу.


Побуњеници заузели Рас Лануф

РАС ЛАНУФ – Противници либијског режима су данас поподне заузели лучки град Рас Лануф послије жестоких окршаја са снагама лојалним Муамеру ел Гадафију.

Либијске власти траже да се укину санкције

Либијске власти затражиле су од Савјета безбедности Уједињених нација да суспендује санкције уведене против вође Моамера Гадафија због његовог реаговања на немире у Либији.


Снаге режима ушле у упориште опозиције Завију

Снаге лојалне либијском вођи Моамеру Гадафију ушле су у Завију, пошто су у оштром оружаном сукобу пробиле позиције побуњеника против режима који су контролисали тај град у близини Триполија, преносе очевици.


Клинтон за истрагу погибије Гадафија

Амерички државни секретар Хилари Клинтон рекла је данас да САД подржавају могућу истрагу погибије либијског вође Моамера Гадафија, коју би водиле УН.Ал Махмуди: Гадафи ће се борити до краја!

Бивши либијски премијер Ал Багдади Али ал Махмуди изјавио је данас да вјерује да се свргнути лидер Моамер Гадафи и даље налази у Либији и да ће се до краја борити против нових власти.


Фахрудин Радончић вс Моамер Гадафи

Предсједник Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић противи се томе да се сједиште Ријасета Исламске заједнице у БиХ зове "Вакуф Моамера Гадафија".


Расмусен: НАТО не зна гдје је Гадафи

Генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен изјавио је данас да је циљ алијансе у Либији само гарантовање безбједности цивилног становништава и да нема податка гдје се налази свргнути вођа Моамер Гадафи.


Нигер: Oтворена врата за Гадафија

Министар спољних послова Нигера Мохамед Базум изјавио је данас да његова земља не може да затвори границу са Либијом да би спријечила бјекство пуковника Моамера Гадафија на југ.


Гадафи се крије у Бани Валиду?

Свргнути либијски лидер Моамер Гадафи крије се у пустињском граду Бани Валиду, око 150 километара југоисточно од Триполија, изјавио је данас војни командант Националног прелазног савјета.