Снаге режима ушле у упориште опозиције Завију

Снаге лојалне либијском вођи Моамеру Гадафију ушле су у Завију, пошто су у оштром оружаном сукобу пробиле позиције побуњеника против режима који су контролисали тај град у близини Триполија, преносе очевици. Свједоци који нису жељели да буду именовани, навели су да су владине снаге нападају упоришта опозиције минобацацима и пуцњавом из ватреног оружја. У том […]

субота, март 5, 2011 / 10:39

Снаге лојалне либијском вођи Моамеру Гадафију ушле су у Завију, пошто су у оштром оружаном сукобу пробиле позиције побуњеника против режима који су контролисали тај град у близини Триполија, преносе очевици.

Свједоци који нису жељели да буду именовани, навели су да су владине снаге нападају упоришта опозиције минобацацима и пуцњавом из ватреног оружја. У том нападу наводно су оштећене и стамбене зграде, као и административна сједишта.

Они су прецизирали и да у граду букти неколико великих пожара и да се изнад неколико дијелова града надвија црни дим.

Завија, са 200.000 становника, налази се 50 километара од Триполија и најближи је град пријестоници.

Свједоци тврде и да снаге режима пуцају снајперима на свакога ко се појави на улицама, али и на људе који изађу на своје балконе.

Оружани побуњеници, противници режима Моамера Гадафија, повукли су се и покушавају да заузму нова упоришта дубље у унутрашњости града. 

У експлозији у војном складишту 27 мртвих

Најмање 27 људи је погинуло, а више од 20 их је повређено у две експлозије у складишту оружја у Бенгазију, на истоку Либије, навели су данас здравствени званичници биланс жртава несреће која је за сада неразјашњена.

Експлозија се догодила синоћ у војној бази у Рајми, навели су љекари болнице у Бенгазију, упоришту противника либијског режима.

„За сада не знамо са сигурношћу да ли је то била саботажа, несрећа или напад из ваздуха, али нико није видео авион”, прецизирао је портпарол опозиционог Националног савјета Мустафа Гериани.

Он је рекао да се у тренутку несреће у складишту налазило око 40 људи и да би биланс жртава могао да буде већи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *