Ал Завахри Египћанима: Борите се за исламску власт

КАИРО – Други човјек Ал Каиде Ајман ал Завахри позвао је данас народ Египта да успостави исламску државу после збацивања предсједника Хоснија Мубарака. Ал Завахри, који је Египћанин, у аудио поруци објављеној на интернету апеловао је на своје сународнике да наставе да се боре за исламску државу. „Захтјеви египатског народа да се успостави исламска власт […]

субота, 5 марта, 2011 / 13:22

КАИРО – Други човјек Ал Каиде Ајман ал Завахри позвао је данас народ Египта да успостави исламску државу после збацивања предсједника Хоснија Мубарака.

Ал Завахри, који је Египћанин, у аудио поруци објављеној на интернету апеловао је на своје сународнике да наставе да се боре за исламску државу.

„Захтјеви египатског народа да се успостави исламска власт једна су од најважнијих чињеница, нешто што тражи велика већина људи а што стране силе покушавају да им ускрате”, рекао је Ал Завахри.

Он је оптужио Америку да је у Египту и Тунису поставила корумпирану и марионетску власт и позвао народ у тим државама да се избори за нов поредак.

„Америка је ћутала 30 година о корупцији и крађама Мубарака и његове породице и није жељела да говори о промјени власти у Египту све док није пропао покушај безбједносног апарата да се обрачуна са побуном у земљи”, навео је Ал Завахри.

Ал Завахри је упозорио Египћане да не треба да вјерују генералу Хусеину Тантавију, који предводи Врховни савет оружаних снага. Тај савјет тренутно управља земљом до избора, који би требало да буду одржани на јесен.

„Немојте да се заваравате Хусеином Тантавијем, Мубараковим човеком и лакејем којем Американци вјерују и којег сматрају гарантом стабилности у Египту”, рекао је Ал Завахри.

Он је такође апеловао на народ у Јемену да настави своју борбу против предсједника Алија Абдулаха Салеха, за којег је рекао да је претворио Јемен у америчку шпијунску базу.

Данашња порука Ал Завахрија друга је његова порука на интернету од збацивања египатског предсједника Хоснија Мубарака.Оставите одговор