Агонија Фифе са Катаром се наставља

Свjетска фудбалска федерација (Фифа) саопштила је да није донијела одлуку о промјени термина одржавања Свјетског првенства у Катару 2022. године, упркос томе што је њен генерални секретар Жером Валке рекао да се такмичење "неће одржати у јуну и јулу", како је предвиђено. Валке је јуче француским медијима рекао да ће се умјесто у јуну и […]

петак, 10 јануара, 2014 / 08:08

Свjетска фудбалска федерација (Фифа) саопштила је да није донијела одлуку о промјени термина одржавања Свјетског првенства у Катару 2022. године, упркос томе што је њен генерални секретар Жером Валке рекао да се такмичење "неће одржати у јуну и јулу", како је предвиђено.

Валке је јуче француским медијима рекао да ће се умјесто у јуну и јулу, Свјетско првенство у Катару 2022. године "највјероватније одржати између 15. новембра и најкасније 15. јануара".

Он је рекао да су температуре у Катару у том периоду 25 степени Целзијуса, "као када је у Европи топло прољеће" и да је то "савршено за фудбал".

Фифа је у саопштењу навела да је то лично мишљење генералног секретара, али медији спекулишу да ће готово сигурно Мундијал у Катару бити одржан у новембру.

"Генерални секретар Жером Валке изнио је своје мишљење – да би Свјетско првенство 2022. године у Катару требало да се одржи током зиме, а као могући термин навео је период између 15. новембра и 15. јануара. Међутим, о тачном датуму и даље се разговара са свим учесницима", наводи се у саопштењу Фифе.

"Извршни комитет Фифе неће донијети ниједну одлуку прије предстојећег Свјетског првенства у Бразилу", додаје се.

Потпредсједник Фифе Џим Бојс рекао је да је "веома изненађен" Валкеовим изјавама.

Фифа је у октобру прошле године почела консултације поводом термина одржавања Свјетског првенства 2022. године, пошто су током љета у Катару велике врућине.

Просјечне температуре током љета у тој земљи су између 35 и 45 степени Целзијуса.