Српска листа се жали на шиптарску полицију њеним спонзорима

Српска листа сматра да је недопустиво што су припадници такозваних косовских безбједносних снага /КБС/ упали на подручје Зубиног Потока и захтијева реакцију свих који су одговорни за сигурно и безбједно окружење грађана, а прије свега КФОР-а, ЕУЛЕКС-а и УНМИК-а.

понедељак, септембар 26, 2022 / 07:48

Из Српске листе саопштено је да градоначелници четири општине са сјевера Косова нису одобрили улазак припадника КБС-а на подручје општине Зубин Поток, те да је ријеч о провокацији и бруталном кршењу споразума из 2013. године чији је гарант НАТО и угрожавању мира.

"Нелегални упад припадника КБС-а на подручје општине Зубин Поток је грубо кршење споразума којим се гарантује да никакве наоружане формације Приштине не могу упадати у српске општине на сјеверу без одобрења градоначелника ових општина и команданта КФОР-а", наведено је у саопштењу.

Из Срске лиисте су оцијенили да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, у тренутку када његов план о пререгистарцији возила не пролази међу Србима, покушава да застраши мирне и честите српске грађане у општинама на сјеверу, те подизањем тензија скрене пажњу јавности са горућих проблема који се гомилају у Приштини.

"Још једном позивамо надлежне да превентивно делују, а Куртија упозоре да се овакво понашање неће толерисати. Неодговорно понашање у овим тренуцима зарад стицања јефтиних политичких поена је одлика неспособних политичара и манипулатора какви се тренутно налазе на челу институција у Приштини", наводе из Српске листе.



Оставите одговор