Кад Пацоли дочекује: Имали смо притисак Запада да одобримо Вучићу посјету

Приштинске власти су, послије интервенције САД и ЕУ, промјениле одлуку о забрани предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Газиводе. Главни портпарол КФОР Винћенцо Грасов изјавио је да ће КФОР предузети све неопходне мјере да се омогући безбједна посјета Александра Вучића Косову.


Звечан: Колона Кфора враћена назад

Колона возила Кфора у којој је била тешка механизација враћена је јутрос око 5.00 часова са моста на излазу у Звечан јер њихов пролазак није усаглашен са челницима локалних самоуправа на сјеверу Косова.


Кфор склонио барикаду, Срби направили нову

Војници КФОР-а, нешто прије 9.00 часова, готово су уклонили барикаду код административног прелаза Брњак, али су Срби поставили нову, висине два метра, гдје се окупило више десетина грађана који су стигли из Зубиног Потока и околних села, јавио је дописник Срне.


Из Кфора на барикаде

Бивши официр Кфора Кристијан Каш напустио је мисију и стао на страну Срба на барикади у Зупчу, извинивши им се због онога што је радио као официр у информативној служби међународних снага на Космету.


Еулекс заустављен на путу према Брњаку

Џип Еулекса, заједно са возилима Кфора, покушао је да прође кроз Зупче ка Брњаку, али га Срби на барикади нису пропустили. У колони су били командант Кфора Ерхард Древс и замјеник шефа Еулекса Енди Спаркс. Колона се након тога вратила у јужни дио Косовске Митровице.


Српска листа се жали на шиптарску полицију њеним спонзорима

Српска листа сматра да је недопустиво што су припадници такозваних косовских безбједносних снага /КБС/ упали на подручје Зубиног Потока и захтијева реакцију свих који су одговорни за сигурно и безбједно окружење грађана, а прије свега КФОР-а, ЕУЛЕКС-а и УНМИК-а.