Звечан: Колона Кфора враћена назад

Колона возила Кфора у којој је била тешка механизација враћена је јутрос око 5.00 часова са моста на излазу у Звечан јер њихов пролазак није усаглашен са челницима локалних самоуправа на сјеверу Косова. Пролазак тешке механизације Кфора раније је најављен из ове међународне мисије како би наводно наставили са реконструкцијом моста у мјесту Лозиште на […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 10:07

Колона возила Кфора у којој је била тешка механизација враћена је јутрос око 5.00 часова са моста на излазу у Звечан јер њихов пролазак није усаглашен са челницима локалних самоуправа на сјеверу Косова.

Пролазак тешке механизације Кфора раније је најављен из ове међународне мисије како би наводно наставили са реконструкцијом моста у мјесту Лозиште на путу Косовска Митровица – Лепосавић у близини Бањске, јавља телевизија "Мост".

Члан кризног штаба Часлав Софронијевић рекао је јутрос да Кфор, који се залаже за владавину права, мора да испоштују процедуру, а то је да од Одјељења за урбанизам у Скупштини општини Звечан добије дозволу за извођење тих радова.

"Како је могуће да без стручних људи и потребне документације почну да раде тако важан посао", пита Софронијевић и додаје да је намјера сасвим другачија, односно да Кфор покушава да извезе тешке машине како би могао да руши српске барикаде и да настави да помажу Албанцима око инсталирања њихових такозваних институција.

У конвоју који је вјероватно прошао преко Сувог Дола код Косовске Митровице била се возила "хамер", дизалица, и друга тешка механизација.

На барикадама гдје Срби дежурају више од три мјесеца ноћ је протекла мирно, а у близини моста на излазу из Звечана од синоћ је окупљен већи број грађана који прате развој ситуације на терену.

Команда Кфора најавила је да ће данас почети санацију на мосту у Ложишту, који се налази на путу за административни прелаз Јариње и да ће уклонити све барикаде на које наиђу њихове јединице.

У саопштењу се наводи да је Кфору потребна апсолутна слобода кретања како би тешка машинерија стигла до моста и да се све ради због безбједности становништва.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор