Петронијевић: Имамо доказе о стотинама живих људи са сребреничког списка

Тим одбране некадашњег предсједника Републике Српске (РС) Радована Караџића открио је имена стотина људи који су живи, а уредно евидентирани као сребреничке жртве из јула 1995. године, изјавио је Караџићев правни савјетник Горан Петронијевић Петронијевић тврди да је број страдалих у Сребреници манипулација и ноторна лаж, истичући да је у свим борбама страдало готово два […]

понедељак, 7 новембра, 2011 / 10:03

Тим одбране некадашњег предсједника Републике Српске (РС) Радована Караџића открио је имена стотина људи који су живи, а уредно евидентирани као сребреничке жртве из јула 1995. године, изјавио је Караџићев правни савјетник Горан Петронијевић

Петронијевић тврди да је број страдалих у Сребреници манипулација и ноторна лаж, истичући да је у свим борбама страдало готово два и по пута мање људи него што се упорно тврди за тих неколико јулских дана 1995. године. "Имамо свједоке, чија су имена на том списку, чије породице примају 500 КМ, на име шехидске пензије", рекао је Петронијевић за "Фокус".

Он каже да је тим одбране дошао и до живих свједока експлозије на сарајевској пијаци Маркале у фебруару 1994. године, који су потврдили да су се тог кобног дана нашли на Маркалама, али по задатку.

"Дошли смо до људи који су признали да су они заиста ти рањеници са фотографија, али да су рањени неколико дана раније, на неким другим локацијама, па су по наређењу, пребачени на Маркале, како би изгледало да су баш тог дана задобили тешке повреде од гранате, која је, наводно, долетјела са српске стране", рекао је Петронијевић за "Фокус".

Одговарајући на питање да ли ће ти људи да свједоче у Хагу, Петронијевић је рекао да је код већине њих још присутан страх за сопствени живот и егзистенцију, али да је "све могуће у овој причи".

Он је навео да је тим одбране дугогодишњим истраживањем дошао до егзактних података да је експлозија на сарајевској пијаци Маркале у фебруару 1994. године намјештена и да представља класичан терористички акт самоповређивања режиран у дијелу бошњачког руководства ради стварање лажне слике о Бошњацима као жртвама и Србима као агресорима.

Петронијевић каже да је наводно гранатирање сарајевске пијаце, које је експресно приписано Војсци РС, класична подвала дијела бошњачког ратног руководства, које како каже, није презало ни пред тим да жртвује сопствени народ зарад само њима знаних циљева.0 КОМЕНТАРА

 1. Молио бих ако неко зна да ми каже како да дођем до тог списка? Коме и гдје би се могао обратити. Хтио бих да дам свој допринос у расвјетљавању ове балијске лажи. Чуо сам за неке балијандере да се налазе на том фамозном списку за које имам доказе да су живи. Неки од њих су и у Америци, а неки су преминули 1992.године. Мислим да бих могао најмање десетак „погинулих“ да васкрснем.

 2. Пошто је „недељом у 2“ био незанимљив, гледао сам на тзв РТРС „некад било“, госп. Петронијевић и гђа. чини ми се Суботић су најавили многе доказе који ће у најмању руку заљуљати стереотипе о рату у БиХ. На муслиманским медијима је било безброј различитих извјештаја о прославама Бајрама, а заједничко на сваком снимку је то да су вјерници у џамијама изгледали најблаже речено изгубљени, тупи погледи у празно, још кад у јавност исплива оно што и птице знају…….у шта ће онда гледати. Можда у мали екран тв пријемника и норвешки филм.

 3. Заметица Јован, 08.11.2011. 23:26:58

  Imam osjećaj po ovom tvom komentaru da si neke familije vidovitoj Džemili , pa sad jel gledaš u grah il u kašike ne znam..
  E to sad šta ptice znaju , misliš na konto jednog norveškog filma , niđe veze…
  Eno ti brate presuda , izjava , svjedočenja , dokaza na sve strane …O tome više nema potrebe pričat osim na ovom portalu.
  Tupe poglede u prazno imamo i ja i ti , i na božiću jednom i na božiću drugom , i na bajramu i na pesahu i imaćemo ih sve dok nam je ovih seronja na vlasti..

 4. Ма све геноцидисани у „масовним егзекуцијама“ мало лежали на трави, онда им међународни фактори дали кахву и рахатлокум, оживили и већином одабрали треће земље за свој нови почетак.
  Највећа превара протеклог рата, сребренички мит, „масовна стријељања“ су тако вјеродостојна колико и масовни помор пингвина у сахарској пустињи!

  Жалосно је са наше стране, што се једино Радованова одбрана бори против те највеће медијске лажи, док остатак нације и државе као да их се све то не тиче.:(

 5. Dražene, hvala za link. To ne mogu da gledam od tuge i jada, ali moja djeca i unuci treba da pogledaju i dobro da utuve.
  I, nikako ne mogu da shvatim zauzimanje našega predsjednika za „položaj Hrvata, za obavezan princip rotacije“. Meni je lično sve jedno da li će ministar biti musliman ili hrvat. Ni jedni nam nisu mislili dobro, niti će ikada.
  Vatikanski i njemački zadaci pošto-poto moraju da budu odrađeni. Oni mu nisu platili za to, platu uzima , bolje reći otima od nas, ne ostavljjući nama ni za puko preživljavanje.

 6. бивша браћо турци
  ја већ неко вријеме причам како је све намјештено од стране вашег изетбеговића од сарајева до сребренице, све је рађено по задатку клинтонове администравије а ви упорно то негирате
  зашто
  лично ми је жао што онај списак из сребренице није истинит
  шта ћете сада? ко ће вам сада бити крив?
  ИСТИНА КАД-ТАД

 7. Бјежи ба зулкедине, њакали сте ви и за улицу Васе Мискина, на основу тог балијског злочина су уведене санкције Југославији, па ипак случаја масакра у реду за хљеб,нема на оптужници ни против кога, вјероватно што је лако доказиво да су вас ваши убијали, не бој се ништа, ми Срби смо трпили медијско сатанизовање деценију, вас ће истина потопити у микро секунди, знају ба људи и у Тузли и у Сарајеву, а Бога ми и у оној подрињској касаби, полако, Берко Зечевић је правио извјештаје за ноћ, а што је брзо, то је и кусо.
  Лијеп поздрав.