Кфор склонио барикаду, Срби направили нову

Војници КФОР-а, нешто прије 9.00 часова, готово су уклонили барикаду код административног прелаза Брњак, али су Срби поставили нову, висине два метра, гдје се окупило више десетина грађана који су стигли из Зубиног Потока и околних села, јавио је дописник Срне. Припадници Кфора претходно су успјели да потписну Србе са првобитне барикаде. Дошло је до […]

петак, новембар 4, 2011 / 10:44

Војници КФОР-а, нешто прије 9.00 часова, готово су уклонили барикаду код административног прелаза Брњак, али су Срби поставили нову, висине два метра, гдје се окупило више десетина грађана који су стигли из Зубиног Потока и околних села, јавио је дописник Срне.

Припадници Кфора претходно су успјели да потписну Србе са првобитне барикаде. Дошло је до гурања између војника Кфора и Срба, након чега су припадници међународних снага употријебили бибер- спреј.

Срби булдожером насипају нову барикаду код административног прелаза Брњак.

Дописник Срне јавља да је ситуација код прелаза Брњак врло напата.

Припадници Кфора су у пуној ратној опреми, распоређени један уз један уз барикаду, не дозовљавајући било какав покушај приласка.

Акција је почела јутрос око 8.00 часова када су припадници њемачког и фрнцуског контигента Кфора кренули да ручно уклањањју барикаду на Брњаку, која је направљена од земље и стабала.

Генерални секретар НАТО Андрес Фог Расмусен рекао је јуче да је КФОР међународна снага која има капацитета да уклони барикаде и омогући слободу кретања не само за војнике већ и за све грађане и мисије.

Кфор је раније, средином октобра, неколико пута покушавао да деблокира путне правце према Брњаку и Јарињу. Мјештани, који дежурају на барикадама, нису дозвољавали пролаз Кфору, али озбиљнијих сукоба није било.Оставите одговор