Каш:Американци знају какви су косовски политичари

Бивши норвешки официр Кфора Кристијан Каш рекао је да је предсједник Владе Косова Хашим Тачи платио лобирање у Америци и да западне земље знају да косовски политичари "нису добри". "Тачи је платио 600.000 долара за лобирање у Америци и Албанци су у томе били веома добри. Успјели су да НАТО ратује на њиховој страни", рекао […]

недеља, новембар 6, 2011 / 11:01

Бивши норвешки официр Кфора Кристијан Каш рекао је да је предсједник Владе Косова Хашим Тачи платио лобирање у Америци и да западне земље знају да косовски политичари "нису добри".

"Тачи је платио 600.000 долара за лобирање у Америци и Албанци су у томе били веома добри. Успјели су да НАТО ратује на њиховој страни", рекао је Каш који је напустио мисију и стао на страну Срба на Косову и Метохији.

Он је подсјетио да је на основу компромиса из августа 1999. године ОВК прерастао у Косовски заштитни корпус (КЗК), истакавши да се Кфор у том случају понио кукавички.

"Били смо кукавице, али да нисмо признали да ОВК буде КЗК онда би то било опасно за снаге Кфора, јер би албански екстермисти напали Нато снаге", рекао је Каш за Радио-телевизију Републике Српске.

Каш истиче да су бивши лидери ОВК Тачи и Рамуш Харадинај опасни по живот, али да је питање шта западне земље могу да ураде, пошто је велики број земаља признао косовску независност.

Овај бивши норвешки официр у информативној служби међународних снага на Космету указао је да је на Косову раширена проституција и да те услуге углавном користе припадници Еулекса, али и других међународних институција.

Када је ријеч о трговини органима, Каш каже да се морају чекати резултати истраге поводом извјештаја Дика Мартија.

Говорећи о одлуци да напусти мисију на Косову, Каш је истакао да је он вјерник – хришћанин и да је обавеза сваког вјерника да тражи опроштај.

"Надам се да ја могу направити први корак и бити примјер, да видимо гдје смо правили грешке, али ја од Срба не могу да тражим да прихвате мој опроштај, већ само да га тражим", рекао је Каш, који сматра да су косовски Албанци највећи националисти на Балкану.Оставите одговор