Кад Пацоли дочекује: Имали смо притисак Запада да одобримо Вучићу посјету

Приштинске власти су, послије интервенције САД и ЕУ, промјениле одлуку о забрани предсједнику Србије Александру Вучићу да посјети Газиводе. Главни портпарол КФОР Винћенцо Грасов изјавио је да ће КФОР предузети све неопходне мјере да се омогући безбједна посјета Александра Вучића Косову.

субота, септембар 8, 2018 / 12:43

Грасов је у изјави за "Данас" казао да је безбједносна ситуација на Косову мирна и стабилна и да нема никаквих знакова потенцијалних тензија.

У петак увече је одобрен првобитни план његове посјете Косову, потврдио је косовски министар спољних послова Беџет Пацоли.

"Посјета је одобрена. То није моја одлука, већ одлука Владе Косова. Имали смо притисак од ЕУ и савезника, тако да нисмо имали други избор”, рекао је Пацоли.

Приштински дневник Коха диторе, навео је да је Приштина одуку промијенила послије "сугестије” САД да се не подижу тензије, пише приштински дневник.

"Поново смо размотрили захтјев и план је одобрен у складу за првобитним захтјевом и у складу са правилима посјета високих званичника у складу са Бриселским споразумом”, Коха преноси нову поруку власти у Приштини.

Дневник, такође, наводи да су косовске институције током дана биле у контакту са западним државама око ове одлуке.

Претходно, власти у Приштини нису дозволиле предсједнику Вучићу да у склопу посјете Косову и Метохији посјети Газиводе, а током дана појавила се и информација да му није дозвољена ни посјета Зубином потоку.

Вучић је у петак потврдио да ће ићи на Косово како је раније најављивано.

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је посјету Косову, коју ће почети у Зубином Потоку, гдје ће обићи брану Газиводе и Центар за екологију и развој спорта и Центар Црвеног крста.Оставите одговор