СДС коначно конкретно: Траже реакцију МУП на преурањену кампању, али и даље без прозивке СНСД за азбукоубиство

Позивамо МУП РС да помоћу камера, које су поставили свуда по граду, идентификују чланове СНСД-а који су током јучерашњег обиљежавања "Дана без аутомобила" кршили Изборни закон и у времену када је то законом забрањено дијелили материјал са страначким обиљежјем, поручили су на прес конференцији чланови ГО СДС Бања Лука.

четвртак, септембар 24, 2020 / 13:33

Саша Ловрић, члан Извршног одбора СДС, је рекао да у случају да МУП сам не покрене поступке против ових лица, свим грађанима дужан дати одговор на питање која је стварна сврха великог броја скупо плаћених камера у Бањалуци.

Он је рекао да је СДС овај случај, уз доказни материјал, већ пријавио ЦИК-у и да ће то чинити у свим наредним случајевима.

Ловрић је позвао грађане да им се у томе придруже, достављајући доказе о недозвољеној кампањи, покушајима куповине гласова, притисцима на запослене и свим другим недозвољеним средствима којима владајуће странке у Бањалуци  увелико служе", рекао је Ловрић.

Жељко Раљић, члан Извршног одбора ГО СДС Бањалука је упутио питање градским властима да ли су блокаду саобраћаја у центру града организовали због обиљежавања "Дана без аутомобила" или због страначке промоције СНСД.

" У Бањалуци се јуче десио вишесатни саобраћајни колапс и сада се поставља логично питање због кога је то рађено", каже Раљић.

Напоменуо је да су градске власти, приликом најаве овог догађај обећавале подјелу бесплатних карата за градски бицик ’Бл бајк’, али да тада нису спомињали да је поред тога организована подјела страначких летака", казао је Раљић.

Борис Шукало, члан Извршног одбора бањалучког СДС, је рекао да ни обиљежавање "Дана без аутомобила" у Бањалуци није могло проћи без пропаганде СНСД.

Он каже да је Бањалука све чешће свједок очајничких потеза власти која покушава повратити изгубљено повјерење.

" Њихов страх је разумљив јер је постало потпуно јасно да су узалудно резервисали сав ‘прасећи и јањећи фонд’. Након што им је то пропало, они се не либе ни кршити Изборни закон како би поправили пољуљани рејтинг", рекао је Шукало.



Оставите одговор