Министар Лукач не поштује мјере, док полицајци наплаћују казне

Министарка управе и локалне заједнице РС Лејла Решић изјавила је да је и даље обавезно ношење маски у затвореним просторима, али и напољу ако се налазимо на јавном мјесту гдје има више људи који нису из истог домаћинства.

понедељак, мај 25, 2020 / 16:51

– Дакле, ако шетате сами или са члановима истог домаћинства, наравно да можете у том случају спустити маску, истумачила је Решићева додатно свој иступ.

Човјек на дужности у истој тој влади, Mинистaр унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, одржао је данас у Бањој Луци први састанак са замјеником министра безбједности БиХ Недељком Јовићем. И сами су послали насловну фотографију, без да их је ико био по ушима да то учине.

То што МУП РС сам наглашава да је Јовић петнаест година био у МУП РС, вјероватно истог сврстава у Лукачеву родбину? Можда га зато гледа као змија жабу?

"Поједини медији" апелују: Не брукате се, укините мјеру коју ни сами не поштујете!

Фронтал.РС је већ писао о полицајцима који кажњавају грађане кршећи исте те мјере, што је изазвало велику буру у јавности. Не и моралну одговорност према заједници у МУП РС.

Они, умјесто да нас извјесте о налазима истраге који је требала провести Унутрашња контрола, издали су саопштење у којем Фронтал.РС не жели именовати, већ се њихово саопштење бавило "фотографијом која је објављена у појединим медијима". И шире трачеве да је Фронтал "навукао полицајце" у садејству са нама потпуно непознатим дјевојкама, које чак нисмо питали ни за име.

То је, наравно, посљедица тога што МУП РС редовно завршава у Фронталовом одјељку "латиничење", због културолошке праксе која никако не лијеже уз титулу "Чувара Српске". Хвала поштеним колегама који су нас потписали користећи нашу фотографију. Међу њих не спадају, рецимо, БХРТ или БН ТВ, али Фронтал.РС самозадовољно неће никога тужити.

Поштеном доста.

Народна фотосамоодбрана

У случају да вам неко покуша на улици наплатити казну за неношење маске на отвореном простору, гдје је овај вирус немоћан, док је у затвореном простору по свим данас расположивим научним знањима – моћан, довољно је да покажете насловну фотографију.

Ово Лејлино "спуштање маске", као и отварање угоститељских објеката у којима АПСОЛУТНО НИКО не носи маску, док већ 30 центиметара даље од баште други грађани могу бити кажњени за исто понашање, здраворазумски је позив за "спуштање завјесе". Сезона грипа је прошла.

Који правдољубив полицајац Српске може мирне душе наплатити казну суграђанину, док његов главнокомандујући не поштује чак ни тај минимум који колегиница из Владе РС прописује?



1 КОМЕНТАР

  1. Текст је неискрено написан.
    БиХ није заслужила да буде на листи ни у друштву дјелимично слободних земаља.
    Класична диктатура а Лукач ће остати запамћен као најомраженија особа,Ханибал Лектор без маске.

Оставите одговор