4.400 евра за бика

Највећа атракција 78. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, трогодишњи бик, тежак 1.516 килограма, у власништву Горана Антића из села Шавране код Крушевца, продат је данас за 4.400 евра. "Бика Мишка сам продао Ики Хусеиновићу из Новог Пазара за 4.400 евра. Задовољан сам ценом, јер у потпуности одговара квалитетима бика, а они нису мали. Нови […]

петак, мај 20, 2011 / 14:52

Највећа атракција 78. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, трогодишњи бик, тежак 1.516 килограма, у власништву Горана Антића из села Шавране код Крушевца, продат је данас за 4.400 евра.

"Бика Мишка сам продао Ики Хусеиновићу из Новог Пазара за 4.400 евра. Задовољан сам ценом, јер у потпуности одговара квалитетима бика, а они нису мали. Нови газда обећао ми је да Мишко неће одмах `под нож` него да ће га још мало подгојити", рекао је Антић Срни.

Он каже да је бик сименталске расе и имао је изузетан апетит. "Док сам га товио, свакодневно је јео по петнаестак килограма концентрата. Дневни оброк сам му смањио мало пре доласка на Новосадски сајам", рекао је Антић.

Горан Антић, чија се фарма налази на путу од Крушевца ка Копаонику, посједује 20 крава, 15 јуница, 20 товних јуница, те 15 бикова за приплод.

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду биће затворен сутра.Оставите одговор