Ко ће бити чланови Представничког дома?

Конститутивна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ настављена је данас у Сарајеву. Према раније утврђеном дневном реду, отворена је расправа о избору предсједавајућег и два замјеника предсједавајућег Представничког дома. Предсједавајући новог сазива Представничког дома, како је речено на сједници, требало би да се бира из реда бошњачког народа, његов први замјеник из српског и други […]

петак, мај 20, 2011 / 14:31

Конститутивна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ настављена је данас у Сарајеву.

Према раније утврђеном дневном реду, отворена је расправа о избору предсједавајућег и два замјеника предсједавајућег Представничког дома.

Предсједавајући новог сазива Представничког дома, како је речено на сједници, требало би да се бира из реда бошњачког народа, његов први замјеник из српског и други замјеник из хрватског народа.

Сједници од 42 посланика присуствује њих 39, тако да постоји кворум за рад и одлучивање.

На самом почетку данашње сједнице свечану заклетву је положила Нермина Челебић из СДП-а БиХ, која је замијенила Хамдију Липовачу, изабраног раније за премијера Унско-санског кантона у Федерацији БиХ.

Привремени предсједавајући Представничког дома Аднан Башић наставак сједнице сазвао је на захтјев СДС-а.

Конститутивна сједница започета је 30. новембра, када су посланици положили заклетву.

Да би конституисање Представничког дома било завршено, потребно је да буде изабрано његово трочлано руководство те комисија за припрему избора Савјета министара БиХ.Оставите одговор