Бијељина: Градиће се трећи крак обилазнице

Рјешење за изградњу трећег крака обилазнице око Бијељине према Зворнику је одбрено, и ова саобраћајница би могла бити завршена до краја године, речено је након састанка представника Владе РС и општине Бијељина. Пише: Марко Шикуљак Сребренка Голић, министарка за грађевину, просторно уређење и екологију, те начелник општине Бијељина Мићо Мићић, усагласили су појединости које су […]

петак, мај 20, 2011 / 14:53

Рјешење за изградњу трећег крака обилазнице око Бијељине према Зворнику је одбрено, и ова саобраћајница би могла бити завршена до краја године, речено је након састанка представника Владе РС и општине Бијељина.

Пише: Марко Шикуљак

Сребренка Голић, министарка за грађевину, просторно уређење и екологију, те начелник општине Бијељина Мићо Мићић, усагласили су појединости које су неопходне за почетак добијаљња потребних дозвола, расписивање тендера и градње последњег дијела заобилазнице око Бијељине.

– Министарство је издало рјешење и одобрила локацијске услове за изградњу обилазнице. То смо узели за приоритет чим је општина Бијељина и дирекција за локалне путеве доставила пуну документацију, и дали дозволе у року два дана, јер је то приоритет за грађане – рекла је министарка Голић.

Посао око изградње обилазнице водиће јавно предузеће Путеви Српске, који расписују тендер и бирају извођача радова. Пројекат финансира Влада РС, док је бијељинска општина већ раније купила земљиште за трасу обилазнице и припремила пројекат за њену градњу.

– Ми смо припремили све за документе за трећи крак, и недостаје још само грађевинска дозвола за градњу. Надам се очекујемо да и то брзо буде готово, након чега Путеви Српске преузимају посао око избора извођача – рекао је начелник Мићић.

Мићић је истакао да је добио гаранције из Владе да би трећи крак обилазнице требао бити завршен до краја ове године. Цијена изградње још увек није прецизирана, али се претпоставља да ће коштати око 4 милиона марака, колико су појединачно коштала и друга два крака према београду и Брчком.Оставите одговор