Зворник: Гријање града неизвјесно

Гријање станова и пословних простора у Зворнику требало би да почне 15. октобра уколико буде измирен дио дуговања према сарајевском дистрибутеру земног гаса "БХ гасу", рекао је данас директор "Зворник-стана" Миодраг Јевтић. Јевтић је појаснио да се сада прикупљају средства да би био смањен дуг за испоручени земни гас из претходног периода и истакао да […]

уторак, 11 октобра, 2011 / 14:24

Гријање станова и пословних простора у Зворнику требало би да почне 15. октобра уколико буде измирен дио дуговања према сарајевском дистрибутеру земног гаса "БХ гасу", рекао је данас директор "Зворник-стана" Миодраг Јевтић.

Јевтић је појаснио да се сада прикупљају средства да би био смањен дуг за испоручени земни гас из претходног периода и истакао да су дуговања велика, али није прецизирао о коликом се износу ради.

"Дуг је велики и зато прикупљамо средства да смањимо дуговања", рекао је Јевтић новинарима и позвао кориснике централног гријања који нису измирили обавезе према "Зворник-стану" да то ураде што прије.

Он је навео да ће гријање почети са старом цијеном и нагласио да ће врло брзо бити повећане цијене услуга гријања.

Јевтић је истакао да ће грађани ове сезоне имати квалитеније гријање у односу на претходне године, јер су у току љета обављени опсежни радови на ремонту котловница, топловода и подстаница.

Садашња цијена гријања за домаћинства по метру квадратном стамбеног простора износи 2,58 КМ, док је за пословне просторе 6,90 КМ по метру квадратном. У Зворнику се гријање плаћа на полугодишњем нивоу, односно у току сезоне гријања.Оставите одговор