Звецкање оружјем

Кад ћемо сазнати ко је донио пронађено оружје у дворану "Борик"?

уторак, 10 јануара, 2012 / 20:45

По­ли­циј­ски слу­жбе­ни­ци Ми­ни­стар­ства уну­тра­шњих по­сло­ва Ре­пу­бли­ке Срп­ске про­на­шли су 8. ја­ну­а­ра, дан уочи одр­жа­ва­ња све­ча­не ака­де­ми­је по­во­дом два­де­се­то­го­ди­шњи­це РС, ве­ћу ко­ли­чи­ну оруж­ја у ба­њо­луч­кој Спорт­ској дво­ра­ни "Бо­рик”, у ко­јој је одр­жа­на ака­де­ми­ја "РС, глас ко­ји се чу­је”, саопштио је данас МУП РС.

Незванично, једно лице је ухапшено због овог инцидента.

МУП није саопштио о каквом оружју је ријеч, али неке новине пишу да је у питању неколи­ко ки­ло­гра­ма пла­стич­ног екс­пло­зи­ва ве­ли­ке ра­зор­не мо­ћи, ви­ше бом­би, јед­на ауто­мат­ска пу­шка и је­дан снај­пер. Други додају пригушиваче, шкорпионе…

Директор полиције РС, Гојко Васић рекао је да за сада нема потврде да је оружје требало бити искориштено за терористички напад. Наравно, ако га је било, јасно је да нема другог разлога што се нашло ту гдје се нашло.

Дворана "Борик" нема видео надзор, нити било какву контролу на улазима, тако да у њу током дана можете унијети било шта, сазнало смо данас.

Чекајући детаљнија полицијска објашњења, примјећујемо неке нелогичности.

Ако је оружје нађено 8. јануара, претпоставља се да је та информација прослијеђена важним гостима и њиховим безбједносним службама, који су требали доћи у дворану 9. јануара јер је тим оружјем угрожена њихова безбједност.

Зар би нека држава дозволила да њен предсједник дође у спортску халу која нема никакву безбиједност, а у којој је дан раније нађен арсенал оружја и да сједи мирно два часа? Можда је полиција РС сакрила информацију до данас, у шта је ипак немогуће вјеровати.

Међутим, министар унутрашњих послова Србије, Ивица Дачић, као да се ради о резултату неке утакмице, рекао је да га је "Чађо прије почетка манифестације обавијестио о пронађеном оружју и експлозивним средствима и да су зато биле појачане мјере обезбјеђења тог скупа". Дакле, Дачић каже да није знао.

Гојко Васић је, између осталог данас изјавио да је наоружање пронађено у мањој просторији, при врху трибина, у хали "Борик”, из које постоји одличан поглед на цијелу дворану. Али, зар трибине нису биле сакривене великим црвеним засторима?

Не желећи да се укључујемо у халабуку, нагађања и пљувања, сачекаћемо да видимо да ли је ово само "за данас" или веома озбиљна ствар. Недавно је наоружање пронађено у близини имања предсједника РС, а вијест је брзо заборављена. Неко би прво морао да разјасни ове нелогичности, да не буде као са оним дјечаком чобанином, који је стално викао "вук! вук!", а вука није било. Касније је вук стварно дошао, али чобанину више нису вјеровали.47 КОМЕНТАРА

 1. Naredba

  Sirotinjo rajo,
  od ovog trenutka prestanite razmišljati o praznom džepu,praznom frižideru, praznom stomaku, gladnoj đeci, bolesnim roditeljima, rati kredita,računima za struju i poderanim cipelama već svi složno i u glas pokažite koliko vam je stalo do sigurnosti i zdravlja našeg velikog vođe, dragog vođe i izvrsnog vođe
  Ukoliko niste sigurni koji je najbolji način za pokazivanje vaše iskrene brige za sigurnost našeg velikog vođe, dragog vođe i izvrsnog vođe postupite na način opisan u sledećem videu :
  http://www.youtube.com/watch?v=j24nO2iNli8

 2. Trileri (mislim na filmove) uvijek detektivu daju u zadatak da istraži motiv. Motiva su za ovakav scenario imali mnogi.

  Ja da sam nekakav vehabija i da želim steći slavu u tim nekim krugovima, upravo bih učinio nešto ovako. Ne treba baš veliki herc i velika muda da se u Borik navuče neko naoružanje… potpuno je druga stvar sa upotrebom svega toga.

  Da sam Milin Udbaš upravo bih na ovaj način skrenuo pažnju javnosti sa one navodne Josipovićeve čestitke i sa mnogih „državničkih“ izjava prisutnih na svečanostima povodom Dana Srpske.

  Da sam operativac nekih stranih obavještajnih agencija, lako bih sve izveo i dao do znanja onoj bahatoj ekipi dole na parketu da nisu ranjivi samo zbog toga što je lovostaj. Kad lovostaj stane, neće ih spasiti naši prašinari i njihov šef Čađo. Obezbjeđenje političara sklonih incidentima i rušenju država je ozbiljan posao – naša ga policija ne može korektno obaviti. Dobro bi mi sve došlo i da među bahatu ekipu ubacim zrno sumnje i međusobnog nepovjerenja.

  Da sam opozicionar u Srpskoj, ne bih sigurno napravio ništa slično – to je debelo iznad mogućnosti i sposobnosti naše opozicije ali bih ko blesav insistirao na rasvjetljavanju cijele priče. Moglo bi se tu ušićariti podosta političkih poena…

 3. ех-1978

  Ја бих ствар посматрао и овако.

  Томо-гробар лакмус папир. Пред убиство Ђинђића спомињи Титу и проблеме са ногом, сада се устремио на Тадића и орден. Добије позив за прославу и не дође. Можда је нешто знао. Па прима опозицију у РС и пред њима мртав-ладан изјављује да РС напредује.
  Ако је ово нормално понашање онда са мном није нешто у реду.

  Друго, треба погледати колико има оних који би вољели да Додик нестане са лица земље. Превише. На Фронталу можете наћи коментаторе који дијеле жеље са већином бошњачког народа да Додика нема. Ово трврдим свјестан да је тешка оптужба, али је тај народ до те мјере виктИмизиран да треба проћи доста времена да оздрави.

  Треће, превише је нелегалног оружја у оптицају.

  Четврто,

  Мислим да је ово порука Борису Тадићу и Милораду Додику да их служба прати и да их може склонити кад хоће. Дали су им још једну шансу да се поправе.

  Вехабије са овим немају везе.

 4. Кад ороз закукуриче за црвеним вођом комунистичког отпатка сакупљеног око снсд-а, онда је ствар озбиљна да озбиљнија не може бити!

  Тешка је ово оптужба, али може бити и још тежи блам по све нас и РС комплетно уколико се не поткријепи документовано и чистим доказима. Пошто је комплетно руководство снсд-а запало у неко колективно шизофрено лудило, ништа ме не би изненадило да иду до краја у свом папагајском плеј-беку за својим вођом, угрожен живот, РС на удару, цие, бие, вехабија, фби-аја, до јаја…

  Ако су окривили вехабије, онда морају повући сарадњу на државном нивоу са сда странком која је покровитељ тог покрета, ако то може јавно да каже Фахрудин Радончић, што онда наше пи.ке ћуте ко посране! Уз то морају их оптужити за тероризам, што не вјерујем да умију и знају!

  Други разлог узбуне је могуће паковање опозиционим партијама, пошто је добро познат снсд-овски ђубретарски карактер ни то није искључиво, уосталом надамо се брзом одговору или ће ова неслана шала неком да скочи на нос!

 5. Рамо,

  Што се плашиш кукурикања?
  Зар није логично да упитам зашто гробар није хтио доћи на прославу иако је уредно позван?
  Зар није логично да упитам зашто Веља Илић не дође иако је уредно позван?
  Зар није логично да упитам зашто Коштуница није позван иако је уредно позван?

  Ај’, не сери. Проваљени сте, само што се Чађо не усуђује рећи праву истину.

  Понављам вехабије са овим немају везе, а то што Аваз пише је дио сценаријума.
  Не знам да ли су успјели уплашити Додика и Тадића, али знам да постоји човјек који их се не боји и зове се Вук Драшковић који ће ту бандитску службу разбити. ПРЕОКРЕТ.

 6. @Симо П. Ороз, 11.01.2012. 07:44:32 [24973]

  Заиста су Срби ћорав народ.
  Пажљиво погледајте главурину између Цветковића и Шпирића и видјећете Глигу. Друга је ствар што смо навикли да он сједи у првом реду.

  Није то владика из Херцеговине. Та главурина је попа Чеде из Бањалуке, најбољег пјевача међу поповима.. Тако да ти и остале теорије отпадају и пропадају.
  Што се тиче овога текста 1978 је све рекао. Све би могло бити так. Једино опозиција неће инсистирати ни на чему, они да су досљедни и да знају шта то значи сада би владали. Они не би препознали прилику ни да им судија досуди 5 пенала на једној утакмици, говорили би судија лопов.

 7. Симо П. Ороз, 11.01.2012. 08:49:02

  Не знам заиста што би се ико нормалан плашио вашег комунистичког кукурикања, ево види на шта ће изаћи ова ваша фарса са „наоружањем“! циркус и то о државном трошку! а што се тиче „позваних“ политичара из Србије, свака им част што се нису патетично придружили овом салонско-сељоберском прослављању у режији додика и његових кримоса из снсд-а!

  Највише готивим радикале, који су се као сав нормалан свијет бавили својим пословима, нису никакве „патетичне честитке“ слали попут јосиповића демантоване успут и иних фактора додиковог шпајз елабората!

 8. Anonimus.
  Ako njemu prijeti opasnost od „prijedora“ onda će još da živi stotinu godina. Svi moji komentari su usmjereni da naš predsjednik počne da razmišlja da je on predsjednik naroda, a ne stranke pohlepnika i neljudi, da počne da čisti šljam oko sebe, da jednom i ovom narodu počne da sviće. Da se zapošljavaju svi bez razlike u kojoj su sekti ili SRANCI.Da svi osjetimo boljitak , da prestane da glumi kralja, da se smanji kriminal i korupcija, da pođe prvo od sebe u preispitivanju grešaka , kako namjernih, tako i onih iz neznanja.
  I, još jednom , ovo je ujdurma. Ako nije, kako to da u odmah našli krivca, a četri godine nisu našli Vukelićevog ubicu.I, još mnofe ubice i kriminlce koji s nas doveli do prosjačkog štapa.

 9. Симо П. Ороз, 11.01.2012. 07:44:32

  „Заиста су Срби ћорав народ.
  Пажљиво погледајте главурину између Цветковића и Шпирића и видјећете Глигу. Друга је ствар што смо навикли да он сједи у првом реду.“

  Срби нису ћорав народ, јер свако има своја ока два и нема генерализовања. Мени су моја довољна да видим и ко је Вук Драшковић и ко су лопови у Српској, али и да препознам свештеника Чеду из Цркве Св. Тројице између Цветковића и Шпирића.

  „Lagana obuzetost alkoholom – koncentracija do 0,5 ‰ alkohola u krvi , a simptomi su : osećaj bistrine uma , smanjena reakcija na podražaje i smanjena oštrina vida.“

 10. drazen78bl, 10.01.2012. 23:30:57 [24960]
  „Гарантујем да је лик сакрио ту оружје и експлозив прије више година. Вјероватно му је жена чистачица у дворани „Борик“ и све нема везе са јучерашњом свечаношћу.;)“

  Инспектора Драгуљчета поново инстикт није преварио:

  http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/stanisljevic-unio-naoruzanje.html

  http://www.youtube.com/watch?v=McNnhM3BynU :D:D:D

 11. pink panter, 11.01.2012. 13:55:49
  Ma kome objasnjavas i sta?
  Dobro rece Bozo neki dan.Ovdje se vise ne komketarise nista onako kako bi trebalo.Nema obicne kritike,samo pljuvacina.
  Vijest o bilo cemu se pretvori u nocnu moru sacice isfrustriranih likova koji rade za ovu ili onu struju u ovom tamnom vilajetu.
  Ovaj BH tumor na grbaci Srpske treba odstraniti sto prije.

 12. Ali su blamažu dobili. Ne samo oni već i RS. Jedan dan bi odlikovao zločinmuftiju, drugi dan Josipovičeva nečestitka (do koje mi iskreno ni najmanje nije stalo, ali ne laži majčin sine), juče „teroristi“, danas blamaža, ….Šta je sutra na redu?
  Hoće li ikada na red da dođ: od čega ovaj narod živi? Kako preživljava? Dokle ovako može da se izdrži?

 13. Jeste, priznajem jahaču ,radim za vehabije. Evo maloprije sam imao sastanak sa jednim vehabijom i njegovom hanumom u parku preko puta ….
  Ej, bolan prijatelju, nije svako isfrustriran ko drukčije misli i kaže nego što mi to radimo. I, ko je to mjerodavan da kaže „kako bi st trebalo komentarisati“. Što je za nekoga komentar, za drugoga je pljuvačina, drugačije ne bi ni valjalo, drugačije bi bilo jednoumlje koje nas je dovelo na ove grane.