Званични лого ХТМЛ5 стандарда

W3C (World Wide Web Consortium), организација која бави израдом интернет стандарда, представила је нови званично лого ХТМЛ5 стандарда. Лого, који можете видети на слици, дјело је компаније Оцупоп, а дизајнер, Мајкл Нилинг, каже да лого на симболични начин представља како ХТМЛ5 стоји у средишту технолошких промјена данас. "Термин ХТМЛ5 иви свој живот. Постоји доста нејасноћа […]

среда, јануар 19, 2011 / 10:05

W3C (World Wide Web Consortium), организација која бави израдом интернет стандарда, представила је нови званично лого ХТМЛ5 стандарда.

Лого, који можете видети на слици, дјело је компаније Оцупоп, а дизајнер, Мајкл Нилинг, каже да лого на симболични начин представља како ХТМЛ5 стоји у средишту технолошких промјена данас.

"Термин ХТМЛ5 иви свој живот. Постоји доста нејасноћа и дебата и у заједници програмера, али и у јавности, око тога на шта се тачно мисли када се говори о ХТМЛ-у 5… Стандард треба стандардизовати. Односно, ХТМЛ5 треба да има досљедан, стандардизован визуелни идентитет који ће се користити као оквир за разговоре, презентације и објашњења", рекао је Нилинг.

Лого је посвећен wеб програмерима и стоји храбро као заставица напретка, стоји на званичном сајту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *