Зоран Шаренац купио \’\’Фокус\’\’

У компанији "Тамарис" у Бањој Луци данас је потписан уговор о преузимању предузећа "Прес комерц", издавача дневних новина "Фокус", између досадашњег власника Тамаре Јањетовић и новог власника Зорана Шаренца, који је у овом предузећу обављао дужност директора. Шаренац се захвалио досадашњем власнику на подршци у раду претходних година, додајући да су пред новинама нови изазови […]

четвртак, 8 децембра, 2011 / 17:50

У компанији "Тамарис" у Бањој Луци данас је потписан уговор о преузимању предузећа "Прес комерц", издавача дневних новина "Фокус", између досадашњег власника Тамаре Јањетовић и новог власника Зорана Шаренца, који је у овом предузећу обављао дужност директора.

Шаренац се захвалио досадашњем власнику на подршци у раду претходних година, додајући да су пред новинама нови изазови и да ће он као нови власник са предузећем НИД "Орфеј – Екстра" удруженим снагама покушати да подигне "Фокус" на виши ниво.

"Интегрисаћемо редакције и на тај начин реално смањити трошкове, а повећати број новинара који ће наставити да раде у интересу наших читалаца", рекао је Шаренац и додао да се ускоро могу очекивати освјежења у смислу редизајна новине и сајта.

Према његовим ријечима, "Прес комерц" ће појачати и издавачку дјелатност, а ускоро би свјетлост дана требало да угледа и неколико нових наслова међу којима и књига "Разговори са Ратком Младићем" аутора професора Рајка Долечека.

"Фокус" у овом мјесецу прославља и јубиларни 2.000 број и то је прилика да се сумирају досадашњи резултати и јасно дефинише стратегија за наредну годину, која издавачима неће бити нимало лака", рекао је Шаренац и закључио да "Фокус" данас окреће нову страницу.