Знате ли ко је Урош Петровић? – Дјеца из Хан Пијеска и Власенице знају.

Књижевник из Београда Урош Петровић данас је на Хан Пијеску одржао радионицу "заједничка авантура мозга" на којој се дружио са ученицима Основне школе "Милан Илић-Чича Шумадијски" и њиховим вршњацима из Власенице

уторак, март 28, 2023 / 17:09

"Волим да радим људима оно што бих волио да људи раде мени, а то је инспирација на размишљање, надахнуће за нове идеје, а данас их је било више него довољно", изјавио је Петровић новинарима.

Он је навео да је зантересованост дјеце за овај вид учења показала да је био у праву када је одлучио да дође у Хан Пијесак умјесто да иде у Копенхаген.

Петровић је оснивач свјетског фото-купа МЕНСЕ и коаутор програма "НТЦ систем учења", те добитник низа књижевних награда. Аутор је романа фантастике, романа у загонеткама и загонетних прича и карактеристичан је по иновативном приступу књижевности за дјецу и младе.

Организатор данашњег Петровићевог дружења са дјецом на Хан Пијеску је локални Центар за омладину и спорт "Поглед".

Директор "Погледа" Татјана Јањић рекла је да су дјеца презадовољна данашњим разговором са Петровићем и заједничким рјешавањем загонетки, те да су и одрасли уживали у томе.Оставите одговор