Знанственофантастична седмица: НЕБЕСКИ КАПЕТАН И СВИЈЕТ СУТРАШЊИЦЕ (SKY CAPTAIN AND THE WORLD OF TOMORROW)

Научнофантастичан у прошлости. Направљен у варијанти Дика Трејсија, и даље од тога се није макло. Све се дало да филм наличи на цртиће из 50-их, као они стари Супермени који су се дали срести код нас. Имамо радозналу новинарку, која не преза ни од чега. Поли Перкинс сазнаје да се њемачка жгадија, јопет, уротила против […]

понедељак, 5 децембра, 2011 / 05:23

Научнофантастичан у прошлости. Направљен у варијанти Дика Трејсија, и даље од тога се није макло. Све се дало да филм наличи на цртиће из 50-их, као они стари Супермени који су се дали срести код нас.

Имамо радозналу новинарку, која не преза ни од чега. Поли Перкинс сазнаје да се њемачка жгадија, јопет, уротила против Англосаксонаца. Један од седам научника, који су „у установи близу Берлина направили ужасне ствари"; објашњава да их послодавац Тотенкоф сад редом убија.

Хорда робота који прво лете, па затим марширају између зграда, уништила је генераторе и украла рафинерију. Небески капетан Џо, није успио да их заустави. Али намјерава.

Поред симпатичне ретро-визуре, најзначајнија је подјела улога. Појављује се и Анђелина Џоли, са британским акцентом као одразом коалиционог братства. Она је једноока капетаница, уз чију помоћ развале генералштаб негативаца.

Тотенкоф је направио ракетну Нојеву арку, сматрајући да је људској врсти "одзвонило". Када напусти атмосферу, уништиће живот на земљи. Такви асоцијални идиоти, опште су мјесто ове поетике.

И, наравно, осуђени на пропаст.

(Редитељ: Кери Конран; Улоге: Гвинет Палтроу, Џад Лоу, Анђелина Џоли)Оставите одговор