Злоупотреба имена и логотипа РТ у Србији!

На интернету се појавила интернет страница на српском домену rt.rs, као и фејсбук страница на којима се наводно представља руска телевизијска кућа РТ. Ове странице немају никакве везе са телевизијском кућом РТ и ради се о чистој злоупотреби имена и логоа РТ-а, саопштено нам је из РТ-а. Наиме, на адреси rt.rs је постављен лого РТ-а […]

недеља, 8 маја, 2016 / 10:17

На интернету се појавила интернет страница на српском домену rt.rs, као и фејсбук страница на којима се наводно представља руска телевизијска кућа РТ.

Ове странице немају никакве везе са телевизијском кућом РТ и ради се о чистој злоупотреби имена и логоа РТ-а, саопштено нам је из РТ-а.

Наиме, на адреси rt.rs је постављен лого РТ-а са одбројавањем до почетка "рада", као и на Фејсбук страници.

Законски епилог почиње

Правна служба РТ је покренула правну процедуру у вези индентификовања власника странице, као и због злоупотребе логоа и лажног представљања, изјавио је представник дистрибуције РТ за Балкан, Саша Савићевић.

Незванично сазнајемо да постоје основане сумње да је страница дело одређених западних структура како би се отежао рад РТ-а у Србији.

Како се јавност у Србији не би доводила у заблуду, све релевантне информације о РТ-у ће бити на време и од стране овлаштеног представинка саопштене јавности, наглашавају из РТ-а.

Покушали смо да остваримо контакт путем наведених страница, али на наведену контакт адресу нико не одговара, док администратори Фејсбук странице не говоре српски.

Фронтал је био међу онима који су објавили вијест, вјерујући да иза домена rt.rs заиста стоји уважена руска медијска компанија, те се истој овом приликом извињавамо.