Антиреклама за Мастер Кард: Екстази који убија

Таблете синтетичке дроге екстази у облику ознаке "мастер кард" главни су кривци за смрт неколико младих у Европи. Да је ријеч о наркотику кобног дејства, откривено је у Енглеској пошто је једна тинејџерка /17/ из Манчестера умрла само неколико минута након што је попила ову таблету. Полиција је убрзо открила да је таблета екстазија у […]

недеља, 8 маја, 2016 / 10:49

Таблете синтетичке дроге екстази у облику ознаке "мастер кард" главни су кривци за смрт неколико младих у Европи.

Да је ријеч о наркотику кобног дејства, откривено је у Енглеској пошто је једна тинејџерка /17/ из Манчестера умрла само неколико минута након што је попила ову таблету.

Полиција је убрзо открила да је таблета екстазија у облику ознаке "мастер кард" розе боје, налик броју осам, преноси "Блиц".

Иста серија таблета убрзо је заплијењена код уличних дилера, а потом послата на анализе да би се детаљно испитао њен састав, те је утврђено да хемијски састав наркотика није уобичајен, већ да су таблете највјероватније урађене аматерски.

Екстази је психоактивна дрога, дериват амфетамина, познат још и као МДМА. Посебно је распрострањен међу младима и публиком техно и рејв музике.

Најчешће је доступан у облику шарених таблета које на себи имају отисак неког препознатљивог симбола.