Златковићева: Специјално тужилаштво припојити Републичком

Министар правде Републике Српске,Горана Златковић оцијенила је да би требало приступити измјенама Закона о тужилаштвима Српске и да би Специјално тужилаштво требало да буде у оквиру Републичког, јер дјелује на простору Српске. “Има размишљања да се ту уреди и област испитивања поријекла имовине." Ту се може свашта урадити и понудићемо рјешење. Нећемо формирати нове агенције, […]

четвртак, 4 априла, 2013 / 11:57

Министар правде Републике Српске,Горана Златковић оцијенила је да би требало приступити измјенама Закона о тужилаштвима Српске и да би Специјално тужилаштво требало да буде у оквиру Републичког, јер дјелује на простору Српске.

“Има размишљања да се ту уреди и област испитивања поријекла имовине."

Ту се може свашта урадити и понудићемо рјешење. Нећемо формирати нове агенције, него ћемо ствари рјешавати у оквиру постојећих институција”, рекла је Златковићева.

Она је за рекла да Министарство правде ради стратегију за борбу против корупције која ће бити завршена до половине године и да очекује да у антикорупционом тиму буду представници тужилаштва, судова, полиције.

“Треба спријечити корупцију, прво направити анализу постојећег стања када је у питању јавни и реални сектор, јер корупција не познаје разлике и треба предузети мјере да би се она пресјекла, да се не дозволи да корупција овлада одређеним сектором. У државној управи можемо много тога урадити, али и у здравству”, навела је Златковићева.

Говорећи о структуралном дијалогу о реформи правосуђа, који је заказан за 8. и 9. април у Брчком, Златковићева је истакла да су и даље остале исте теме због којих је тај дијалог и започет, додајући да су ставови Републике Српске од почетка били јасни и да се од њих неће одустати.