Златић изгубио бронзу у последњем пуцњу!

Српски стријелац је прије последњег пуцања био потпуно изједначен са Вијетнамцем Хоангом, али је у одлучујућем пуцњу попустила концентрација. Упуцао је Златић само 7,6, што га је коштало бронзане медаље. На крају је чак пао на шесту позицију. Злато је освојио Јонгох Јин из Јужне Кореје са 622 круга, испред сународника Јанг Ре Чоија, док […]

недеља, 5 августа, 2012 / 15:21

Српски стријелац је прије последњег пуцања био потпуно изједначен са Вијетнамцем Хоангом, али је у одлучујућем пуцњу попустила концентрација. Упуцао је Златић само 7,6, што га је коштало бронзане медаље. На крају је чак пао на шесту позицију.

Злато је освојио Јонгох Јин из Јужне Кореје са 622 круга, испред сународника Јанг Ре Чоија, док је бронза припала Кинезу Живеју Вангу, који је имао 658,6 кругова.

Златић је у квалификацијама и поред лоше прве двије серије (92, 91) успео да се врати и са 97. у другој, те 96 у петој, стигне до трећег мјеста са 564 погођена круга. У финалу је лоше почео, али је поново успио да се врати, пошто је стријелце од трећег до шестог мјеста дијелило мање од једног круга. Пред последњу серију био је изједначен са Вангом на трећем мјесту, али је погодио само 7,6, а Кинез 10,6 па је бронза завршила у његовим рукама.