Миљевић: Борићемо се да Синергија опстане

Представници Микрокредитног друштва "Синергија плус" Бања Лука најавили су да ће користити сва законска средства како би ова фирма опстала, а њених 49 радника сачувало радна мјеста. Замјеник директора овог предузећа Дамир Миљевић на конференцији за новинаре у Бањој Луци подсјетио је да су 2. јула Уникредит и НЛБ банка Бања Лука, које имају укупно […]

недеља, 5 августа, 2012 / 14:19

Представници Микрокредитног друштва "Синергија плус" Бања Лука најавили су да ће користити сва законска средства како би ова фирма опстала, а њених 49 радника сачувало радна мјеста.

Замјеник директора овог предузећа Дамир Миљевић на конференцији за новинаре у Бањој Луци подсјетио је да су 2. јула Уникредит и НЛБ банка Бања Лука, које имају укупно седам одсто потраживања од "Синергије плус" "развалили" план који су првобитно подржали велики повјериоци о реструктурисању обавеза "Синергије плус“ на 30 мјесеци.

Он је рекао да је руководство "Синергије плус" након тога донијело одлуку да Окружном привредном суду Бањалука поднесе захтјев за покретање стечајног поступка над "Синергијом плус", јер је то, како је каже, једини легалан начин на који се овај процес може увести у легалне токове.

"Очито да је неко намјерно одлучио да уништи `Синергију плус` Бањалука, да 49 радника остане без посла и да се имовина фирме што прије раскрчми“, тврди Миљевић и додаје да му није познато по чијем налогу су поступали Уникредит и НЛБ банака Бањалука.

Он је рекао ће "Синергија плус“ тражити материјалну одштету од медија који су, како каже, износили лажи, док ће тужбу поднијети против Уникредит и НЛБ банке Бањалука због довођења у заблуду.

Директор Микрокредитног друштва "Синергија плус“ Бањалука Жељко Богданић тврди да ова фирма послује позитивно и да је солвентна. Он је навео да је фирма 31. децембра 2010. године имала губитак од 3.943.759 КМ, 31. децембра 2011. године добит од 199.387 КМ, док је 30. јуна ове године регистровала добит од 345.823 КМ.

Богданић је рекао да укупне обавезе фирме износе 29.682.658 марака, док укупна потраживања, плус имовина, износе 39.686.006 КМ.0 КОМЕНТАРА

 1. То није фирма.
  То је друштво за легално лихварење!
  Легитимитет МКО (микро кредитне организације) је дао пријатељ дотичног и доскорашњи партијски колега Младен Иванић заједно са Миленком Врачаром за кога се данас вјерује да је најбогатији грађанин Српске.
  Ако се претпоставља да је његово богатсво преко 1 млд. ЕУР поставља се питање како га је стекао имајући у виду да је прије доласка Младена Иванића на власт дотични имао 2-собан стан у Бањалуци и половног Голфа 2 ?!
  Тек када видимо у каквој су ситуацији данас њихови врхунски играчи можете мислити о како способним лицима је ријеч.
  Дотични је уништио и Аеродром у Маховљанима као и споразум о Ер Српској те обуставио летове на релацији Бањалука – Београд.
  Хоће ли оваквим бандитима икада ико судити?
  Да не помињемо остале играче из исте екипе од Милице Бисић преко Гаврила Бобара. Наравно неки напусте ове просторе пуних џепова док они други, мање способни остају да нас пељеше мијењајући при том дресове, како која партија дође на власт.
  Грађанима терба да је јасно да је партија која прихвата такве пребјеге сама по себи лош избор и да неће понудити ништа ново у својој пракси!