Живко Радишић има само БиХ као своју државу

Човјек упамћен по предаји територије Српске Хрватској код Костајнице, има нове сарајевоцентричне мисли, које упућује свом бившем коалиционом партнеру Милораду Додику.

четвртак, 31 маја, 2018 / 12:09

"И Додик, и ја и сви ми морамо знати да ми немамо другу државу до Босне и Херцеговине. Свиђала се она нама или не, она је наша", рекао је Радишић у разговору ФТВ.

Каже , док је био у Предсједништву БИХ да је радио у интересу државе и свих њених народа.

– Слободан сам казати да сам имао осјећај да се тада могли, ипак договорити и договарали смо се у границама могућег. Јер смо били свјесни одговорности коју смо преузели према народу, и поготово свјесни очекивања широког јавног мнијења и свих конститутивних елемената Босне и Херцеговине, каже Радишић.

Из мандата у Предсједништву БиХ, издвојио је и једну анегдоту.

– Била је једна анегдота, било би каже идеално Предсједништво, мислећи на овај други састав, када би Радишић говорио краће, Бериз Белкић рјеђе, а Јозо Крижановић гласније, испричао је Радишић.

Живко Радишић је некада био на челу Социјалистичке партије која је заједно са странкама Биљане Плавшић, СДА и Странком за БиХ дала повјерење Милорад Додику да води владу Републике Српске, иако је његова странка тада имала само два посланика у НСРС.7 КОМЕНТАРА

 1. Није он бивши коалициони партнер Додику него један од његових ментора. У тој менторској екипи су и Кузмановић , пок. Боро Микелић и још неки из ј“U“го-комунистичког политичког и војног врха који су препознали потенцијал „великог баје“ као насљедника Ј. Б. Тита (бар за угњетавање Срба и за корист ‘рвата).

 2. Сергеју ,
  Серуцкај тамо по спрдијици а не просипај овдје своје интелектуалне фекалије. Занимљиво је да нити једном ниси поменуо да Срба скоро па да више и нема у „лијепој њиној“ (као и у „федерацији“ а посебно у ‘рваЦким кантонима). Није ли и то злочин?
  И да , поздравио те Дивјак.

 3. Kao juce:
  On je napomenuo da je Špirić nekada Dodika, Biljanu Plavšić i Živka Radišića nazivao „zlatnim ljiljanima“, kao i da je imao „cijeli arsenal riječi koje je izgovarao, a odnosile su se na zahtjeve za hapšenje prvog predsjednika RS Radovana Karadžića i ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, odnosno poruke koje je tada u vezi sa ovim slao njegov sadašnji partijski šef Milorad Dodik“.

 4. 1.
  На каналу РТРС 2(атв), у вијестима 19ч, иде десетоминутни извјештај о некаквом завичајном удружењу у Дрвару,.. у првом реду пред шачицом посјетилаца у спец. фотељи у средини сједи млађани Ж Радишић(то је ваљда својеврсна порука гледалишту и Р Српској)….,у исто вријеме и дан, пред сами крај вијести у 10 сек. извјештај са трга Крајине са великог скупа за пок Давида слика као да се окупило 10-ак грађана, а не 10 000…,

  2.
  Прије неку годину баш у предизборне дане, случајно посјетим свог доброг познанка и другара из рата, у канцеларији једне важније институције у БЛ. Дуго га нисам виђао па нисам ни знао да ту ради. Ћаскали смо скоро сат времена, наравно између осталог и у полушаљивом тону о изборима и политици и политичарима.
  Познајући га из ратних дана, забезекнуо сам се и блокирао тренутно, када чух ове његове ријечи: „јбга, ја сам се заклео Жилету Радишићу“. Нисам се забезекнуо због Радишића,(који тада није ни био актуелан у изборној причи), него његовог таквог става. Да бар рече неког од актуелних или значајнијих ликоа па ок.
  Утом улази момак у канцеларију, њихов курир, носи картонску кутију са списком и у њој 70 нових мобилних телефона за подјелу.
  Мој другар је сав поцрвенио у лицу, мислио сам да ће крв прснути из сваке поре.

  Прије тога у разговору дознао сам да је ишао преко борачке организације неколико пута у Игало као РВИ(иако на његову срећу није ни огребан у рату- био интендант), 3 пута у бању…,ријешио и стамбено и свако друго питање.

  На моју опаску када бих и Ја као тешки РВИ могао доћи до тога на ред, па и до инвалидске пензије(пошто се радило о згради ПИО-а), а он о мени све зна…и тада је поцрвенио и одговорио ми: „шта да ти кажем, знаш како то иде“…, упитао сам, јел телефонима и са петокраком, устао и отишао.
  После тога смо се још неколико пута сретали, али као да се никада у животу нисмо видјели.
  Дакле, нисам битан ни ја, ни он…али то је сав јад и биједа Републике Српске, узрок свих зала, мржње и подјела коју је посијао и и даље сије ком – политички олош.

 5. “Što se tiče Milorada Dodika , on je sigurno jedno on najkompleksnijih srpskih pitanja. Dodik je tragična srpska figura u posljednjih 12 godina, koji je, htio ili ne, produkovao sistem beznađa u samoj RS i i dugo vremena drži RS u potpunoj zavisnosti od njegove politike i uticaja”,

  1997
  Da li Vi Bosnu i Hercegovinu smatrate svojom domovinom?
  Da!