Земљотрес код Соломонских острва – нема цунами аларма

Снажан земљотрес јачине 6,9 степени Рихтерове скале погодио је област испод Тихог океана, у близини Соломонских Острва, али нема извјештаја о губицима и није издато упозорење на цунами. Америчка Геолошка истраживачка агенција /УСГС/ саопштила је да је епицентар земљотреса био на дубини од 81 километар, 170 километара југоисточно од пријестонице Хонијаре. Мјештани на острвима рекли […]

субота, април 23, 2011 / 16:28

Снажан земљотрес јачине 6,9 степени Рихтерове скале погодио је област испод Тихог океана, у близини Соломонских Острва, али нема извјештаја о губицима и није издато упозорење на цунами.

Америчка Геолошка истраживачка агенција /УСГС/ саопштила је да је епицентар земљотреса био на дубини од 81 километар, 170 километара југоисточно од пријестонице Хонијаре.

Мјештани на острвима рекли су да су осјетили снажно потресање тла, али службе за ванредне ситуације кажу да нема извјештаја о губицима или материјалној штети, иако се информације још увијек чекају са удаљених подручја.

Соломонска Острва налазе се у такозваном пацифичком ватреном прстену у Тихом океану, веома трусном подручју у коме су земљотреси честа појава.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *