Због дијељења објаве на Фејсбуку, Јелена Тривић добила прекршајну пријаву

Народна посланица ПДП, Јелена Тривић, добила је од Министарства унутрашњих послова Републике Српске прекршајну пријаву због непријављеног окупљања 14. октобра прошле године, на основу тога што је на свом Фејсбук профилу подијелила видео који је најављивао, тада назван “Народни протест”.

недеља, 10 новембра, 2019 / 14:21

– На Тргу Крајине је у организацији и на позив горе окривљених особа, одржан непријављен јавни скуп поводом наводних нерегуларности и крађе гласова приликом одржавање избора у БиХ… На наведени јавни скуп грађани су путем друштвене мреже Фејсбук позвани од стране организатора – Јелене Тривић – наведено је, између осталог, у пријави.

Наводе да окривљени нису пријавли скуп надлежном органу, иако је то њихова законска обавеза дефинисана Законом о јавном окупљању.

Међутим, “Народни протест”, чију је најаву Тривићева подијелила на друштвеним мрежама одржан је 13. октобра, а не 14. како је наведено у прекршајној пријави.

Она наводи да су окупиране институције ревносне када треба процесуирати њу и друге слободне грађане, а колико су тачни, тврди, показује и податак да се оптужују да је организатор скупа на којем није ни говорила.

– Ја сам подијелила видео позив за скуп, не амнестирам се од тога, али нисам позвала људе, већ само подијелила линк. Међутим, тај видео позив је подијелило још неколико хиљада људи, па ми није ми јасно како сам ја на основу тога организатор скупа? Колико раде несистематично види се и по томе што се тај видео није односио на скуп који се одржавао 14. октобра. Ја на том скупу 14. октобра, за који наводе да сам организатор, нисам чак ни обраћала грађанима – река је Тривићева за Српскаинфо.

Наглашава да је исти видео, који је данима кружио друштвеним мрежама подијелило још хиљаде људи, и понавља да се односио на 13. октобар, који је остао познат по томе што су се опозиционари “одрекли мандата”.

– То је заиста бесмислено. Ради се о потпуном гушењу слободе јавног говора, јавног израживања и не могу ово да схватим никако другачије него као линч политичких неистомошљеника – рекла је она, те додала да је позив добило још неколико грађана, махом чланова опозиције.

“Ријешите убиства”

– Позивам их да ријеше сва неријешена убиства. Позивам их да покрену поступке по свим аферама у којима је проневјерено више стотина милиона и милијарди марака народних пара – поручила је Тривићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *