Вулин: Ваљала нам је Рогозинова посјета

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин оцијенио је данас да је тон посјете потпредсједника руске Владе Дмитрија Рогозина Београду био изузетно пријатељски, а да су њени резултати веома добри. Вулин је рекао новинарима да је задовољан посјетом Рогозина, јер се, умјесто признавања самопроглашеног Косова, говорило о хеликоптерском сервисном центру који […]

четвртак, 14 јануара, 2016 / 14:10

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин оцијенио је данас да је тон посјете потпредсједника руске Владе Дмитрија Рогозина Београду био изузетно пријатељски, а да су њени резултати веома добри.

Вулин је рекао новинарима да је задовољан посјетом Рогозина, јер се, умјесто признавања самопроглашеног Косова, говорило о хеликоптерском сервисном центру који би могао да буде отворен у Србији.

Он каже да Рогозин није од Србије тражио да промијени спољну политику и да престане са процесом приближавања ЕУ.

"Напротив, Рогозин је исказао максимално поштовање према политици коју води Влада Србије и премијер Александар Вучић", рекао је Вулин, а преносе медији.

Говорећи о евентуалним парламентарним изборима у Србији, Вулин је навео да су они потребни и да је добро да Србија добије прилику да одговори на питање да ли хоће наставак политике која се сада води.

"Та политика се огледа, између осталог, у томе да Србија неће уводити санкције Русији, а имаће и добре односе са ЕУ", прецизирао је Вулин.