Вулин: Паралелне институције су једино оне у Приштини

Кандидат за шефа Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин поручио је да ће опстати српске институције у покрајини и истакао да су једине паралелне структуре оне које финансира Приштина. "На Косову постоје паралелне институције, али се оне финансирају из Приштине, а не из Београда. За нас постоје само легалне српске институције и оне неће […]

четвртак, 2 августа, 2012 / 13:15

Кандидат за шефа Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин поручио је да ће опстати српске институције у покрајини и истакао да су једине паралелне структуре оне које финансира Приштина.

"На Косову постоје паралелне институције, али се оне финансирају из Приштине, а не из Београда. За нас постоје само легалне српске институције и оне неће бити укинуте", рекао је Вулин за београдски недјељник "Време".

Он је навео да на Косову неће бити укинута ниједна општина, те да ће сва рјешења бити у складу са законима Србије.

Поводом чињенице да утицајне западне државе траже од Београда укидање институција Србије на Косову, Вулин је рекао да он не може против Устава Србије који јасно дефинише Косово и Метохију, као дио државе.

"Нисам ни рекао да ће то бити лако. Није пријатно. Али, то је једино могуће. Не могу ја да променим Устав", каже Вулин.

Он напомиње да Устав и закони обавезују да се избори организују на територији читаве Србије.

"Јасно пише да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије и да из таквог положаја следе обавезе свих државних органа", рекао је Вулин.Оставите одговор