Вукановић: Братска сарадња СДА и СНСД у Милићима

И док са једне стране СНСД годинама изводи представе како су велики противници СДА, Бакира Изетбеговића и пробосанске политике, на терену је потпуно другачија ситуација.

понедељак, 8 јуна, 2020 / 16:42

Иако су на Посебној сједници Народне скупштине о Декларацији СДА тврдили да ће раскинути све локалне коалиције са СДА широм Српске, сарадња никада није била јача. То потврђује и примјер из Милића.

Скупштина општине Милићи изашла је у сусрет одборнику СДА Мурату Абдићу, добитнику златног љиљана Армије БиХ, и пристала да му прода општинско земљиште на коме је нелегално "грешком" саградио објекат. На последњој сједници СО Милићи донисена је Одлука о продаји узурпираног општинског земљишта Абдићу.

Мурат је након успјешног гласања на сједницу донио тепсију баклаве и почастио колеге како би по старом добром обичају прелили добро обављен посао.

Одборник Скупштине општине Милићи Љубиша Пантић чуди се понашању одборника владајуће већине, који су се сладили баклавама, јер је Авдић био осумњичен да је као припадник јединице Насера Орића извршио напад на село Садице, када је мучки убијен велики број српских цивила, између осталог и рођени брат начелника општине Момир Лазаревић,  који је изашао Мурату у сусрет.

Авдић је био осумњичен да је са Насером командовао и учествовао у масакру српских цивила у Кравицима и другим селима око Братунца и Сребренице али никада није одговарао за почињене злочине већ постао уважени одборник због корупције и издаје.