Прича се о милијардама: Србија постаје центар за снимање филмова кратког метра

Једна од највећих свјетских продуцентских кућа, чувена италијанска компанија Јерволино Ентертејмент, отвориће у Србији ове године студио за производњу кратких филмова.

понедељак, јун 8, 2020 / 17:30

Идеју о изградњи студија у коме ће се снимати кратки, анимирани, веб и стриминг филмови, подржала је Влада Србије, а наш глумац Милош Биковић је објаснио за РТС како је почела сарадња са италијанским продуцентом.

По свему судећи, епидемија је потпомогла рађање нове филмске индустрије у Србији. Срећна или несрећна околност је да је Италијан дошао на премијеру филма "Хотел Београд”.

"Имали смо неколико разговора у Србији да се он упозна са тржиштем и системом. Пошто се проглашава ванредно стање, летова нема, он остаје овде и заљубљује се у нашу земљу. Оно што смо желели да спроведемо за годину или годину и по дана, спровели смо за два месеца, пронашли смо начин за законску регулативу. Успели смо да цео бизнис модел адаптирамо много брже”, истакао је глумац.

Он је видео да има подстицаја за инвестиције, то је одлука једног бизнисмена, нема ту шармирања, рекао је глумац.

Србија је драгуљ и Елдорадо када су у питању млади талентовани људи, нису то само научници и спортисти, ту су и уметници, дизајнери, композитори, сценаристи, визуелни умјетници. На мом Инстаграм профилу постоји нова мејл адреса, и позивам младе умјетнике да пишу на ову адресу и остављају свој животопис, истакао је Биковић.

Са радом почиње 1. јула и план је да се у српској кинематографији произведу филмови вриједни милијарду евра.

"Ми планирамо да постанемо лидери у свету по производњи кратког анимираног филма”, закључио је Биковић.Оставите одговор