Вујановић: Амфилохије је претјерао

Митрополит црногорско-приморски Амфолохије је изјавом у вези са црквом на Румији изашао из оквира онога што је добра религијска порука, оцијенио је данас црногорски предсједник Филип Вујановић. Вујановић је рекао да владика Амфилохије улази у нешто што не припада цркви, што са аспекта одвојености државе и цркве не смије да се дешава. – У прилици […]

петак, 7 јануара, 2011 / 18:46

Митрополит црногорско-приморски Амфолохије је изјавом у вези са црквом на Румији изашао из оквира онога што је добра религијска порука, оцијенио је данас црногорски предсједник Филип Вујановић.

Вујановић је рекао да владика Амфилохије улази у нешто што не припада цркви, што са аспекта одвојености државе и цркве не смије да се дешава.

– У прилици сам да констатујем да су се благе поруке и ријечи, хармоније, мирења и љубави, овом приликом могле чути од неких свештеника који су нижег ранга, а да је митрополит Амфилохије, овом приликом, изашао из оквира онога што је добра религијска порука, посебно у благим данима који треба да афирмишу склад и изнад свега љубав – рекао је Вујановић.

Црногорски предсједник је то рекао новинарима у Мојковцу, гдје је присуствовао прослави Дана општине, саопштено је из његовог кабинета.

Владика Амфилохије је раније рекао да "ко сруши тај храм, Бог га срушио, и њега и његово потомство и часни крст му судио".Оставите одговор