Вучуревић пуштен из притвора

Начелнику општине Требиње за вријеме рата Божидару Вучуревићу замијењена је мјера притвора блажом мјером "обезбјеђења присуства окривљеног", односно забраном напуштања територије Србије, саопштио је Виши суд у Београду. Рјешење о пуштању Вучуревића на слободу из притвора донио је истражни судија Одјељења за ратне злочине Вишег суда у Београду, након прибављене сагласности Тужилаштва за ратне злочине. […]

петак, 17 јуна, 2011 / 17:28

Начелнику општине Требиње за вријеме рата Божидару Вучуревићу замијењена је мјера притвора блажом мјером "обезбјеђења присуства окривљеног", односно забраном напуштања територије Србије, саопштио је Виши суд у Београду.

Рјешење о пуштању Вучуревића на слободу из притвора донио је истражни судија Одјељења за ратне злочине Вишег суда у Београду, након прибављене сагласности Тужилаштва за ратне злочине.

Вучуревићу је наложено да се сваког понедјељка и четвртка јавља суду, а одузета му је и важећа, али и неважећа лична карта.

С обзиром на то, да је суд обавијештен од овлашћених органа да Вучуревић не посједује пасош, он је упозорен да уколико прекрши забрану суда, или се у одређено вријеме не јави суду, да ће му бити одређен притвор.

У саопштењу се подсјећа, да је 26. маја ове године истражни судија Одјељења за ратне злочине Вишег суда у Београду затражио додатну документацију од БиХ и Хрватске, како би могла да буде донесена одлука о изручењу Вучуревића, али да ове двије државе до данас нису доставиле тражену документацију.

Суд је објема државама оставио рок од 30 дана за достављање тражене документације.

Апелациони суд у Београду јуче је потврдио рјешење Вишег суда о продужењу притвора за још два мјесеца Вучуревићу, чије изручење траже Хрватска и БиХ.

Вучуревић је ухапшен 4. априла на граничном прелазу између Србије и БиХ, на прелазу Каракај, на територији Србије, а по потјерници Хрватске која је затражила његово изручење због оптужби за гранатирање Дубровника.

Изручење је затражила и БиХ чији је Вучуревић држављанин, због наводних злочина у Требињу за вријеме рата у БиХ.

Вујачић је истакао да ће Вучуревић након пуштања из притвора на слободи сачекати крај екстрадиционог поступка и додао да је "правда побиједила".

Он је рекао да Вучуревића неће погодити судска мјера да не напушта Србију и да му се одузму путне исправе, те додао да Вучуревић има кћерку која живи у Београду.

Вујачић је навео да је Вучуревић око 16.00 часова пуштен из притвора и да треба да га дочеката амбасадор БиХ у Београду Бориша Арнаут, након чега ће сви прославити пуштање у неком од београдских ресторана.

Вучуревић је ухапшен 4. априла на граничном прелазу Каракај, по потјерници Хрватске која га терети за гранатирање Дубровника, а накнадно је и БиХ затражила његово изручење.

Кривично вијеће Одјељења за ратне злочине Вишег суда у Београду, које је преузело Вучуревићев случај од суда у Шапцу, продужило му је 8. јуна притвор за још два мјесеца.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор