Вучуревић би да му суде у БиХ, суд у Требињу га неће

Ратни начелник општине Требиња Божидар Вучуревић јутрос није примљен у Окружни суд у Требињу, у који је хтио да се пријави након што је самовољно напустио Србију, гдје је био у екстрадиционом притвору, који је против њега покренут захтјевима за изручење Хрватске и БиХ.


Вучуревић у Требињу 30. јуна

Ратни начелник Требиња Божидар Вучуревић могао би да се врати у Требиње већ у четвртак, 30. јуна, изјавио је Срни његов адвокат Светозар Вујачић.Вучуревић: Изручење Хрватској сигурна је смрт

Ратни начелник општине Требиње Божидар Вучуревић (75), који у Београду након пуштања из притвора чека одлуку суда о екстрадицији по захтјевима Хрватске и БиХ, изјавио је да би његово изручење Хрватској значило његову сигурну смрт.Вучуревић: Истрајаћу у борби за истином

Ратни начелник Требиња Божидар Вучуревић изјавио је jуче Срни да има снаге, да умије и да има чиме да докаже истину о ратним збивањима на просторима за које је оптужен, те да одбрани не само себе, већ и цијелу Републику Српску и њене интересе.


Вучуревић пуштен из притвора

Начелнику општине Требиње за вријеме рата Божидару Вучуревићу замијењена је мјера притвора блажом мјером "обезбјеђења присуства окривљеног", односно забраном напуштања територије Србије, саопштио је Виши суд у Београду.


Вучуревић остаје у притвору

Апелациони суд у Београду потврдио је решење Вишег суда о продужењу притвора за још два мјесеца ратном градоначелнику Требиња Божидару Вучуревићу чије изручење траже Хрватска и БиХ, речено је у четвртак агенцији Бета у том суду.