Вучуревић напокон у Требињу, разочаран у Србију

Ратни градоначелник Требиње Божидар Вучуревић изјавио је Срни, након самовољног одласка из Србије у Требиње, да је срећан што је са породицом и пријатељима, а разочаран у "мајку Србију". Вучуревић је потврдио да ће се сутра јавити Основном и Окружном суду у Требињу и додао да не жели, за сада, ништа више да коментарише, те […]

недеља, 11 септембра, 2011 / 11:03

Ратни градоначелник Требиње Божидар Вучуревић изјавио је Срни, након самовољног одласка из Србије у Требиње, да је срећан што је са породицом и пријатељима, а разочаран у "мајку Србију".

Вучуревић је потврдио да ће се сутра јавити Основном и Окружном суду у Требињу и додао да не жели, за сада, ништа више да коментарише, те да ће наредних дана одржати конференцију за новинаре.

Он је рекао да због његовог самовољног одласка у Требиње не може бити никаквих посљедица, нити Србија може тражити његово изручење, јер није њен држављанин.

Вучуревић се у Србији налазио присилно од 4. априла, када је ухапшен на граничном прелазу Каракај у Малом Зворнику на основу потјернице коју је за њим расписала Хрватска због наводних ратних злочина почињених током артиљеријског гранатирања Дубровника, а недјељу дана касније захтјев за његово изручење поднијела је и БиХ, због наводних злочина у Требињу.

Вучуревићу је 17. јуна укинут притвор у Београду, у којем је провео два и по мјесеца, и пуштен је да се брани са слободе у даљем току екстрадиционог поступка, који је против њега покренут по молбама за изручење Хрватске и БиХ.

Он је 24. августа због благог можданог удара пребачен у Земунску болницу, одакле је пуштен 5. септембра на кућно лијечење.0 КОМЕНТАРА

  1. Божидаре, нека ти је Бог у помоћи.
    Срамно је од Србије што није одмах одбила захтјев за изручење и пустила Божидара као слободног човјека.
    Овако се сада Република Српска претвара џунглу по којој слободно шетају ратни злочинци и људи са потјерница.

  2. Нико из РС није ни тражио његово безусловно ослобађање нити платио кауцију за Божидара, па тако боли и њега уво у шта се претвара РС, него не знам шта је било са његовим захтјевом за држављанство Србије, а шта ако му га сад напрасно одобре и уруче заједно за позивом поново у мардељ..:D:D