Вучић за домаћу публику отпилио Хашки трибунал

Живот господина Здравка Tолимира далеко jе важниjи од свих захтева Хашког трибунала и то jе кључно питање, а не да ли jе неко вршио утицаj на сведоке, рекао jе данас премиjер Aлекснадар Вучић одговараjући на питања новинара. Неко мора да нам пружи одговор на питање зашто jе човек умро у притвору, навео jе Вучић и […]

четвртак, 11 фебруара, 2016 / 18:08

Живот господина Здравка Tолимира далеко jе важниjи од свих захтева Хашког трибунала и то jе кључно питање, а не да ли jе неко вршио утицаj на сведоке, рекао jе данас премиjер Aлекснадар Вучић одговараjући на питања новинара.

Неко мора да нам пружи одговор на питање зашто jе човек умро у притвору, навео jе Вучић и додао да jе његов одговор Хагу на jучерашњи однос према нашем представнику на суђењу:

„Господо, господине Oри, и сви у Хашком трибуналу, научите да постуjете Републикеу Србиjу, а онда ћемо да наставимо разговоре у складу са законима Србиjе“.

Приметивши да jе несхватљиво да до данас Влада Србиjе ниjе добила одговор на захтев да се Tолимир пусти на лечење, а да jе у међувремену умро, Вучић jе поручио да нико неће понижавати Србиjу, па ни Хашки трибунал.

Kако jе рекао, у случаjу троjе радикала коjе потражуjе Tрибунал, ради се о „малим“ делима, за коjе су предвиђене казне од некоико месеци, jер то нису ратни злочини, а, с друге стране, онако непоштовање према Србиjи коjе jе исказано jуче, то jе несхватљиво и недопустиво.

Kоментаришући ванредне парламентарне изборе, Вучић jе изjавио да они мораjу бити расписани до 2. или 3. марта.Оставите одговор