Ворд Прес напали хакери

Аутоматик, компанија која стоји иза сајта ВордПрес, објавила је да су хакери провалили њен сигурносни систем и "преузели" неколико сервера. Оснивач Аутоматика и Ворд Преса Мет Маленвег рекао је да је инцидент ипак прошао без катастрофалних последица. Компанија тренутно провјерава које информације су могле бити украдене и ради на „крпљењу” свих рупа у сигурносном систему. […]

четвртак, 14 априла, 2011 / 20:27

Аутоматик, компанија која стоји иза сајта ВордПрес, објавила је да су хакери провалили њен сигурносни систем и "преузели" неколико сервера.

Оснивач Аутоматика и Ворд Преса Мет Маленвег рекао је да је инцидент ипак прошао без катастрофалних последица.

Компанија тренутно провјерава које информације су могле бити украдене и ради на „крпљењу” свих рупа у сигурносном систему. Мало је вјероватно да су узети лични подаци корисника, али се ипак чека да се обави комплетна истрага прије објављивања коначног извјештаја о штети.

„Претпостављамо да је наш изворни кôд копиран”, написао је Маленвег на блогу компаније. „Иако је већина нашег кôда отвореног типа ту има осјетљивих података о нама и нашим партнерима. Но и поред тога изгледа да је количина информација које су ‘процуриле’ мала.”

Ворд Прес је био на мети снажног напада 2009. када су хакери стварали нове „скривене” администраторске налоге.

Међутим, овај напад је другачији од тадашњег; ако хостујете Ворд Прес.орг на својим серверима, не би требало да будете погођени, али Аутоматик ипак предлаже да на свим својим онлине налозима ставите различите лозинке велике „јачине”.Оставите одговор