Може Туш али не може Меркатор

БЕОГРАД – Предузеће ИДЕА преузело је шест продавница у Србији словеначке компаније "Туш холдинг". Предузеће ИДЕА, која је у власништву хрватског "Агрокора" и други по величини трговачки ланац у Србији, преузеће и запослене у ових шест продавница. У саопштењу "Туш холдинга" наводи се да је "одлука о понуди за преузимање продавница у Србији била, у […]

четвртак, април 14, 2011 / 20:20

БЕОГРАД – Предузеће ИДЕА преузело је шест продавница у Србији словеначке компаније "Туш холдинг".

Предузеће ИДЕА, која је у власништву хрватског "Агрокора" и други по величини трговачки ланац у Србији, преузеће и запослене у ових шест продавница.

У саопштењу "Туш холдинга" наводи се да је "одлука о понуди за преузимање продавница у Србији била, у данашњој економској ситуацији, један од важнијих потеза стратегије развоја који је ова фирма поставила до 2015. године".

Стратешки потез је, како се додаје у саопштењу, изведен с циљем дугорочне оптимизације дјелатности словеначке компаније.

"Туш холдинг" је, додаје се, током прошле године постигао планираних 830 милиона евра прихода, а у заоштреној економској ситуацији су у односу на 2009. годину приходе подигли за више од 11 милиона евра, што ово предузеће поново сврстава у врх највећих словеначких предузећа.

Према писању словеначке штампе, "Туш холдинг" већ неко вријеме покушава да прода и свој Туш Оил, мобилну телефонију Туш Мобил, као и све своје некретнине на територији некадашње Југославије.

Према незваничним информацијама, Туш има великих проблема у пословању, јер добављачима дугује више од 170 милиона евра.

Презадужени "Туш холдинг" има скоро 700 милиона евра дугова, а тренутно је у припреми плана санације, коју од њега захтијевају банке повјериоци.

Осим кризе која је погодила пословање словеначког трговинског ланца, позицију компаније додатно су пољуљале оптужбе против власника Марка Туша и његово хапшење у Словенији.

Према незваничним сазнањима, "Туш холдинг" ће због ових дугова пробати да прода све што није директно повезано са његовим пословима трговине робом широке потрошње.Оставите одговор