Русија: У војној фабрици 110 илегалних имиграната

МОСКВА- Полиција и Федерална служба безбједности пронашла је данас у Москви у склоништу једне војне фабрике 110 илегалних имигрната из централне Африке, објавили су данас руски медији. Имигранти, поријеклом из Киргизије, Узбекистана и Таџикистана, су у атомском склоништу фабрике за производњу компоненти за противракетне системе, направили прави подземни град са спаваоницама, кантином и џамијом. Руске […]

четвртак, април 14, 2011 / 20:18

МОСКВА- Полиција и Федерална служба безбједности пронашла је данас у Москви у склоништу једне војне фабрике 110 илегалних имигрната из централне Африке, објавили су данас руски медији.

Имигранти, поријеклом из Киргизије, Узбекистана и Таџикистана, су у атомском склоништу фабрике за производњу компоненти за противракетне системе, направили прави подземни град са спаваоницама, кантином и џамијом.

Руске агенције наводи да су имигранти радили у оближњој фабрици "Мостослегмаш", која производи жилете за бријање и игле за шиваће машине.

Имиганти су приликом саслушања признали да многи нису напуштали фабрику, која се налази на територији која је под строгим режимом безбједности, годину дана.

Полиција је саопштила да је већина илегалних имиграната протјерана из земље, а да се још провјеравају подаци о 16 лица због могуће умијешаности у злочине поњене у Москви.

Против шефа фабрике покренута је криминалистичка истрага.

Посљедњих година у Русији су регистровани бројни случајеви да се војни објекти илегално издају и да се у њима илегално врши производња пиратских дискова.

Процјењује се да је у Русију, бјежећи од сиромаштва, стигло од четири до девет милиона миграната из централне Азије.Оставите одговор