Војин и Денис: Комуникација, транспорт, промет, комуникација

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић разговарао је са министром промета и комуникација Федерације БиХ Денисом Ласићем о сарадњи два министарства на реализацији законских и инфраструктурних пројеката од значаја за грађане БиХ.

петак, 6 марта, 2020 / 19:36

Посебна пажња током разговора била је посвећена обавезама институција власти у БиХ на свим нивоима у вези са изградњом ауто – пута Београд – Сарајево – Београд. С тим у вези, договорено је да Министарство промета и комуникација Федерације БиХ одреди своје представнике у заједнички оперативни тим БиХ, који ће блиско сарађивати са представницима Владе Србије и пратити реализацију изградње овог важног инфраструктурног пројекта.

Размијењене су информације о даљим активностима на изградњи ауто – пута на коридору 5Ц, посебно етапа које су у фази пројектовања и обезбјеђивања финансијских средстава. Заједнички је оцијењено да ове активности треба убрзати како би се цијела БиХ модерном путном комуникацијом што прије спојила са земљама Европске уније.

Било је ријечи и о потреби усклађивања законских прописа о друмском превозу у Федерацији БиХ са прописима на нивоу БиХ, као и са директивама Европске уније.

Договорен је наставак сарадње два министарства у оквиру механизма координације на реализацији послова и задатака из области транспорта и комуникација у вези са испуњавањем услова у процесу европских интеграција БиХ.