Влајки: Лов на Србе – друштвена забава у БиХ

Некадашњи потпредсједник Републике Српске Емил Влајки саопштио је да Суд БиХ наставља "лов” на Србе док "српске патриоте у заједничким институцијама БиХ ћуте”. Влајки је оцијенио да је “у БиХ легално репресивном институционалном систему уведена нова друштвена забава – лов на Србе у Републици Српској, а у оквиру дводеценијске сатанизације српског народа”. “На том подручју […]

четвртак, 17 децембра, 2015 / 13:19

Некадашњи потпредсједник Републике Српске Емил Влајки саопштио је да Суд БиХ наставља "лов” на Србе док "српске патриоте у заједничким институцијама БиХ ћуте”.

Влајки је оцијенио да је “у БиХ легално репресивном институционалном систему уведена нова друштвена забава – лов на Србе у Републици Српској, а у оквиру дводеценијске сатанизације српског народа”.

“На том подручју свакодневно се хапси по неколико Срба оптужених за наводне или стварне ратне злочине. Затвори су и иначе већ препуни Срба које је осудио Суд БиХ. На десетогодишњицу те институције, које нема нигдје у Дејтонском споразуму, њени званичници не крију своје цинично одушевљење”, навео је Влајки у саопштењу.

Он је, наводећи резултате рада тог суда који је за 10 година изрекао 154 првостепене пресуде за 240 лица, 137 другостепених пресуда за 215 лица и осам трећестепених, као и податак да је Одјељење за ратне злочине изрекло 2.008 година затвора, нагласио да такве резултате није забиљежио ни Хашки трибунал у својих 20 година рада.

“Овдје фали само један податак – да се од затворских казни 75 одсто или око 1.500 година односи на Србе, 16 одсто на Хрвате и девет одсто на Бошњаке у контексту овако морбидно исказаног /само/задовољства”, навео је Влајки, који је на челу ванпарламентарне Партије економске и социјалне правде.

Влајки је, уз оцјену да злочин мора бити кажњен, нагласио да боли када се кажњавање врши углавном једнострано.

Он је додао да то најбоље знају породице српских жртава из Добровољачке /улице/, Тузле, Скелана, Братунца, Кравице, Чемерног, Подриња, Сарајева, Пофалића, а чији злочинци никада нису били процесуирани.

Влајки је напоменуо и да је у Сарајеву, према исказима некадашњег ратног штаба такозване Армије БиХ, убијено најмање 2.500 српских цивила.

“И док се лов на Србе даноноћно наставља, српске патриоте у заједничким институцијама БиХ ћуте као заливени. У ствари, не ћуте, него и они поносно указују на `изузетне резултате` које је Суд БиХ постигао уништавајући, првенствено, њихов властити народ”, тврди Влајки.0 КОМЕНТАРА